Lördagarna bjuds som vanligt på massvis med matcher från SHL och jag tar mig en titt på två lag med helt olika form. Rögle söker fortfarande efter ett självförtroende i offensiv zon, medans värmlänningarna senast återigen visade upp en frejdig offensiv.

Rögle kommer ifrån en riktigt tuff förlust mot, för dagen, rivalen Örebro. Dessa två kämpar framförallt för att ta sig in till ett play-in och förlusten mot dem kom såklart in lägligt. Återigen så hade man svårt att förvalta sina målchanser. Gästerna hade kontroll på stora delar av matchen, men Rögle gjorde ett ärligt försök i sista perioden och kunde lika gärna kvitterat i slutsekunderna. Det är väl just det där sista som sätter sig lite i huvudet när det gått tungt ett tag och man får inte de lätta målen som man ibland skulle behöva.

Lördagsmatchen mot Färjestad är såklart minst lika viktig för laget. Alla matcher gäller någonting nu under de avslutande omgångarna och frågan är hur man ska handskas med detta Färjestad som för tillfället spelar gudomligt stabilt. En sak är säker och det är att man måste få igång en offensiv och med tanke på hur det sett ut så tror jag helt enkelt det blir svårt.

Färjestad hade full kontroll på Leksand

FBK fortsätter att imponera och vann enkelt med 4-1 senast borta emot Leksand. Tittar man på den matchen så ser man skottstatistiken 24-21 till Leksand och tänker att det var en ganska jämn match, men sanningen var att Färjestad fullkomligt körde över Leksand spelmässigt. De rullade mycket puck i anfallszon och hade de velat hade de säkerligen kunnat avlossa fler skott än vad man gjorde. Segern var kassaskåpssäker och tillbaka i kassen var Carl Lindbom med en otroligt stabil insats för att vara den första på flera månader.

Ny bortamatch nu mot ännu ett formsvagt lag. Det är väl klart att Rögle kanske har ett bättre lag på pappret än vad man kan utläsa i tabellen, men som läget ligger till så är det klasskillnad mellan dessa. Färjestad har ett lag där alla lagdelar fungerar och jämför det med Rögle som egentligen har det kämpigt med allt. Vinner man inga matcher så behöver man också förbättra sig på samtliga punkter. Färjestad är effektiva framåt och det är den största skillnaden i detta möte.

Den som vill kan säkert gå på raka tvåan här, men den fege går på Färjestad inklusive övertid/straffar till oddset 1.75 hos ComeOn . Insatsen blir medel denna gång.

Insats: 2.5/5 units
This is the stats tab
This is the post tip