Matchserien mellan Rögle och Färjestad har fått en oväntad start som har höjt på mångas ögonbryn. Rögle vänder hem till Ängelholm med två raka segrar och ett guldläge inför fortsättningen. Seriesuveränen Färjestad har varit löjligt dåliga och kan omöjligt göra en sämre prestation än man gjort i de två första matcherna. Rögle är bra, men jag räknar med ett förbättrat Färjestad.

Rögle har gjort två magnifika bortamatcher i Karlstad under inledningen av den här matchserien och har ett drömscenario inför fortsättningen. Match ett vann man med lätta 6-2 efter att Färjestad klappat ihop fullständigt i period två och senast i lördags vann man med 3-0 efter att Linus Sandin avgjort i tom kasse. Första matchen var rätt jämn trots det udda resultatet 6-2, men Rögle var skarpa framför mål och utnyttjade FBK-spelarnas individuella misstag på ett bra sätt. Dessutom hade Carl Lindbom inte alls någon bra match. Den sistnämnde var dock riktigt bra i matchen senast och tack vare honom var siffrorna "bara" 3-0. Tittar man på Rögles prestation i den sista matchen så var den magiskt bra och siffrorna hade absolut kunnat vara både två, tre och fyra mål större.

Färjestad har sett otroligt ängsliga ut de två första matcherna och det är i princip ingenting som har funkat. Antingen har man lyckats med konststycket att hittat sin absolut sämsta punkt när slutspelet börjat eller så är Rögle bara förbaskat bra. Det är säkert en blandning av detta och säkert en hel del nerver inblandat då man kliver in till detta slutspel som storfavoriter att gå hela vägen. Grundserien var som sagt mer eller mindre rena rama lekstugan långa stunder och nånstans finns ändå en ganska hög nivå.

Färjestad kan omöjligt vara så dåliga igen

Gästande Färjestad är egentligen min stora faktor till detta spel. Man har en offensiv som under grundserien var smått fantastisk och deras tre första femmor är väldigt jämna. Man kan knappt peka ut en förstakedja bland dessa då det finns klasspelare i varje lina. Det finns bara en sak som gäller för FBK och det är seger. Att ligga under med 3-0 i matcher är alldeles för tufft att vända och jag är rätt säker på att man kommer fullkomligt köra allt man har och kan. Det trodde vi visserligen efter första matchen också, men insatsen senast var då ännu sämre. Oavsett så är man inte så dåliga som man varit och att man ska ha goda chanser till att göra två mål borta ser jag som relativt stora ändå med tanke på grundkapaciteten. Jag tror absolut att man kan vinna mot Rögle och reducera matchserien, men det är inget jag litar på heller.

Rögle spelar på hemmaplan och jag tror nog att man löser sina två mål. De har varit såpass mycket bättre än Färjestad och lär få sina chanser här med. FBK måste förbättra sin offensiv och i grund och botten har man på pappret ett bättre lag än Rögle. Min tanke är att Färjestad har goda chanser att vinna, men har respeket för Rögles form för tillfället. Därav blir spelet båda lagen att göra minst två mål till oddset 1.85 hos bet365 .

Insats: 3/5 units
This is the stats tab
This is the post tip