Rögle tar under tisdagskvällen mot Frölunda och jag tror just Frölunda ska ha mycket goda möjligheter att vinna denna match. Jag kommer spela bortalaget att vinna matchen till 1.83 hos Bethard med en flatinsats.

Rögle har visserligen fått ett litet uppskjut sedan Cam Abbott kom in i laget. I första matchen blev det seger, efter det har det blivit två förluster, först mot Frölunda på bortais med 5-1 och sedan en hedersam förlust när man föll med 4-3 efter förlängning mot Djurgården på bortais vilket är mycket starkt. Innan det hade man dock sinnessjuka nio raka förluster och ligger givetvis sist i serien med 15 inspelade poäng på sina 21 matcher. Visst Rögle har höjt sig den senaste tiden men det räcker verkligen ändå inte. Frölunda får dock passa sig för att dra på sig onödiga utvisningar som man har gjort mycket denna säsongen, Rögle är vassa i powerplay. Deras boxplay är dock verkligen ingen rolig läsning, näst sämst i serien är man där. På hemmais är Rögle ganska klart det sämsta laget i serien, på sina nio matcher har det blivit åtta poäng vilket givetvis är långt ifrån godkänt. Det är inte bara att poängskörden varit dålig, all statistik på hemmais talar sitt tydliga språk, man har varit totalt iskalla och idag möter man ett superhett Frölunda, det blir tufft.

Frölunda är som sagt heta just nu, kommer från fyra raka segrar samt sex matcher utan förlust under ordinarie tid. Man har fått tillbaka en del spelare till denna matchen, exempelvis Joel Lundqvist som givetvis är otroligt viktig, inte minst för tekningarnas skull. Frölunda har fått igång sitt powerplay och är nu tredje bäst i serien i den spelformen, mot Rögle senast gjorde man två mål i PP och det gjorde man även mot Linköping i den senaste matchen när man körde över dem på hemmais. Frölunda känns riktigt heta för dagen och med tanke på att man slog Rögle med 5-1 för några dagar sedan så bör det inte vara några problem att slå dem idag heller. Frölunda har inte ett jättebra BP så det är väl egentligen det enda som oroar att man ska dra på sig onödiga utvisningar och bli straffade mot Rögles vassa PP. Det är bara att hoppas på att Frölunda håller sig kalla, tar uppgiften på allra största allvar och spelar som man gjort i de senaste matcherna, då ska man verkligen vinna denna matchen. Med luft under vingarna och ett rejält tabellhopp i rätt riktning under den senaste tiden sp tror jag Frölunda ska vinna den här matchen.

Match: Rögle - Frölunda
Spel: Frölunda
Odds: 1.83
Insats: Flat
Bolag: Bethard
Spelstopp: 19.00

Stort lycka till vid rygg!

Twitter: @SHLGrinder

Keep moving forward!

// Grinder

This is the stats tab
This is the post tip