Toppmatch i SHL när serieledande Rögle tar emot Frölunda hemmais, och med tanke på form så ska hemmalaget ses med goda segermöjligheter.

Rögle toppar tabellen på 96 poäng vilket betyder att man har tre poäng ner till tvåan Luleå. Nu senast besegrades man av Malmö med 2-3 där Eric Engstrand avgjorde för gästerna i mitten av den tredje perioden.
Man har dock fortsatt allt i egna händer och skulle man vinna denna matchen ser det väldigt bra ut i kampen om att ta hem förstaplatsen.

Trots förlusten senast så har man spelat okej på slutet då det blivit segrar i tre av de fem senaste matcherna.
Man trivs även riktigt bra på hemmais där man visat sig vara väldigt svårslagna under säsongen, och då man har spelare som Tambellini, Zaar, Everberg och Bristedt bör man kunna avfärda ett formsvagt bortalag.

Frölunda tog en efterlängtad seger senast då man slog nästjumbon Djurgården med 5-4 efter förlängning, och man bröt en förlustsvit på tre matcher.
Gästerna hade dock inget att spela om så man hade väntat sig klart mer laget, så trots segern får man knappast godkänt.
Formen är ett stort frågetecken inför matchen då man bara segrat i tre av de tio senaste matcher. Samtliga segrar har även kommit på hemmais och ser man till bortaspelet kommer man med sex raka nederlag inför matchen.

Man har skickliga spelare i poängkungen Lasch samt Spacek, Lenc och Borgman i laget, men med tanke på insatserna så slutet så bör man få det tufft mot ett av ligans bästa lag.

Frölunda har haft det väldigt tufft på slutet och då man ställs mot ett av ligans absolut bästa lag som även trivs ypperligt på hemmaplan så är risken stor att man åker på sin sjunde raka förlust på bortais, och jag väljer att gå på hemmaseger i matchen.

Speltips: 1 och jag investerar 2u // TT

This is the stats tab
This is the post tip