SHL är tillbaka och vi ska kika på Rögle som tar emot Frölunda hemma i Catena Arena. Hemmalaget har fortsatt svårt att hitta nätet och gästerna är ett av seriens bästa lag för tillfället. Hur kommer det sig då att jag denna gång faktiskt kommer att backa Rögle?

Rögle har ingen bra form alls och man får verkligen inte igång sin offensiv. På pappret ser det ganska bra ut om man tittar spelare för spelare, men man har denna säsongen inte bara fått ihop det. Som sagt så är det nu så illa att det bara är fem poäng ner till nedflyttningskval, men bara tre poäng upp till Modo som innehar den sista play-in platsen. Det är alltså otroligt jämnt och varenda avslutande match nu blir som en slutspelsmatch för Rögle.

Proppen ur för hemmalaget?

Tittar man lite på de senaste insatserna så har det varit ett desperat Rögle som kämpat in i det sista för att få med sig några poäng. Näst senast hemma mot Örebro så gör man ett gediget försök den sista perioden, men har absolut inte studsarna med sig och borde minst haft ett oavgjort resultat. Senast mot Färjestad så var det spel mot ett mål i långa stunder, men Färjestads Carl Lindbom stod för säsongen absolut sjukaste insats. Rögle spelar med kniven mot strupen och det kan lätt låsa sig i kropparna, men som för alla lag ibland så är det dags för ett trendbrott.

Frölunda behöver vi väl egentligen inte snacka så mycket om mer än att dem höjt sig rejält och nu är uppe på en tredjeplats i tabellen. Malte Strömwall och Henrik Tömmernes har vaknat vilket hjälpt Frölunda nåt enormt. Man är formstarka såklart, även om insatsen senast inte var något speciellt. Jag köper absolut att gästerna är favoriter här då man är ett bra hockeylag för tillfället, men hade hockey varit så simpelt så hade man bara kunnat banka in tvåan. Jag tror som sagt på en välförtjänt vändning för Ängelholmslaget.

Rögle är absolut bättre än vad tabellen visar och de senaste matcherna tycker jag, trots nederlagen, att man visat en vilja som inte synts till tidigare. Man gjorde en bra insats senast och var värda tre poäng. Ettan inklusive övertid/straffar testas till 1.91 hos ComeOn .

Insats: 2.5/5 units
This is the stats tab
This is the post tip