Ett riktigt supermöte väntas ikväll i Ängelholm när Rögle tar sig ann HV 71. Det är inte ett möte i toppen av tabellen vi pratar om utan båda kämpar för att såväl överleva som att komma till ett play-in. Det är otroligt viktiga poäng på spel och Rögle är det lag som känns klart närmst segern på förhand.

Rögle har jag varit inne på nu ett par omgångar och det har trots några poängtapp varit ett ganska bra spel från de grönas sida de sista matcherna. Man har skapat mycket lägen och har visat en offervilja som vi inte sett på väldigt länge från Rögle. Dessutom har Simon Ryfors visat en väldigt fin form, vilket såklart också har en stor påverkan på Rögles numer ganska farliga offensiv.

Rögle ligger i ett läge där varje match är som en slutspelsmatch och man ligger en poäng nedanför strecket i kampen om en plats till play-in. Nedflyttningsstrecket har man lämnat bakom sig en aning och är på hyfsat säker mark. Jag var inne på Rögle när de spelade hemma mot Frölunda näst senast, där de tillslut fick se sig besegrade i sudden med 4-3, men insatsen var klart godkänd och kanske borde laget åtminstone haft med sig två poäng om man kikar på matchbilden.

Det luktar kval för HV 71

Gästande HV 71 har ännu mer att spela för när de ska försöka plocka poäng för att undvika ett nedflyttningskval emot Oskarshamn. De ligger tre poäng bakom Malmö med sju matcher kvar och det är upplagt för en fight in i det sista då man möter just Malmö i den sista omgången. Senast lyckades man tillslut vinna hemma mot Frölunda på straffar efter att Henrik Borgström avgjort.

Nu till dagens match i Ängelholm. Jag tror att HV 71, som varit väldigt svaga på bortaplan den här säsongen, kommer att få det väldigt tufft mot ett desperat hemmalag. Båda lagen spelar med en desperation och för tillfället känns Rögle som det lag som har den bäst stigande formkurvan av dem två. HV 71 bortastats är som sagt ingen vacker syn och målskillnaden på -47 på resande fot är en av faktorerna varför man ligger i botten av tabellen.

Rögle har spelat upp sig och bör ha bra chans med tanke på att prestationerna den senaste tiden samt fördelen av hemmais. Raka ettan finns till 1.90 hos bet365 och den testas med en medelinsats.

Insats: 2.5/5 units
This is the stats tab
This is the post tip