Tisdagen bjuder på hockey mellan Rögle och HV71, och här tar jag ställning för hemmalaget.

Rögle gör här sin första match sedan den 14 november, något som betyder att man inte spelat match på över två veckor. Det är såklart inte optimalt, men man lär vara både förberedda och spelsugna, så jag tror man kommer göra en bra match.

Den senaste matchen slutade med en 6-5 förlust mot Örebro efter förlängning, och där gjorde man en okej match och man vann skotten med 23-41.

Innan dess så tog man fem raka segrar och spelade riktigt bra.
Man har bara spelat 14 matcher hittills och trots det så ligger man på en fin tredjeplats, och kollar man lagen ovanför så har Örebro spelat 18 matcher samt Frölunda 20.

Här kommer Tambellini till spel för laget, och det är en enormt viktigt spelare offensivt då han har gjort sex poäng på sina tre matcher denna säsongen. Nu har han inte spelat på väldigt länge så det är inte säkert han är på topp, men laget håller en sådan hög nivå att man inte är beroende av en spelare.

HV71 kommer med knackig form då man på de fem senaste matcherna bara tagit en seger. Den kom visserligen mot Luleå hemma då man vann med klara 5-1. Alnefelt stod för en riktigt grym match i kassen, och spelmässigt så tycker jag Luleå var bättre, och de vann också skotten med 17-33.

Nu är det bortaplan som gäller och det är en stor nackdel då man är seriens sämsta lag på resande fot.
På de åtta bortamatcher man gjort under säsongen så har man bara tagit en seger och den kom mot Leksand med 1-3. Där var man också illa ute då man fick lita på en storspelande Alnefelt som räddade 44/45 skott.

Rögle är det bättre laget i matchen och då ett bortasvagt HV71 gästar så tror jag man visar sig bäst trots att man inte spelat match på länge, och jag väljer att gå på hemmaseger i matchen.

Speltips: 1 och jag investerar 2u till oddset 2.00 hos bet365 // TT

This is the stats tab
This is the post tip