Rögle kommer närmast från en tung förlust mot Örebro där man trots en 4-2 ledning efter två perioder inte kunde hålla undan, och man förlorade senare på straffar.
Innan dess var det Växjö man fick se sig besegrade av, och överlag har man inte alls levt upp till förväntningarna.
Det positiva här är dock man möter ett lag som inte alls är på samma nivå som Örebro och Växjö, och att det är hemmaplan här är ett klart plus då man inte alls fått spelet på bortais att stämma.

Trots den bleka åttondeplatsen i tabellen så finns det en hel del kvalitet i truppen då namn som Tambellini, Wallinder, Lyrenäs och Sheen finns i laget, och trots att viktiga Zaar utgick skadad senast så är man i grunden ett klart mer komplett lag än gästerna.

HV71 tog efter sju raka förluster en efterlängtad seger senast då man slog Brynäs med 3-1. Innan matchen hissades Martin Thörnbergs tröja vilket var mäktigt att se, och det lär ha gett laget en del tändvätska inför matchen.
Sett till säsongen har man dock spelat oerhört svagt då man bara tagit tio segrar efter 31 matcher, och precis som hemmalaget har man inte levt upp till förväntningarna.

Senast saknades viktiga spelare som Petersson och LaLeggia pga sjukdom, och skulle de saknas här vore det såklart otroligt tungt. Man är dock ett sämre lag än Rögle även om det finns en del ljusglimtar, och på bortais tror jag inte man räcker till.

Rögle gör sina klart bästa matcher på hemmais och nu när man ställs mot ett svagt HV71 ska man ha goda chanser att fira en vinst inför hemmapubliken, och jag går på hemmaseger i matchen.

Speltips: 1 och jag investerar 2u

This is the stats tab
This is the post tip