Rögle tar emot Leksand i Catena Arena under tisdagskvällen, en uppgift som inte känns helt lätt.

Rögle har gjort en rätt trevande säsong hittills då man just nu ligger på en blygsam elfteplats i tabellen, och det efter sex segrar efter elva matcher, men bara två vinster är tagna på ordinarie tid.
Nu senast räckte man inte till mot Timrå borta då det blev förlust med 5-2, och spelmässigt var hemmalaget klart bättre.
Nu väntar en tuffare uppgift då Leksand kommer på besök, och det krävs en rejäl uppryckning.

Trots de svaga resultaten så är truppen stark med namn som Tambellini, Everberg, Zaar och Stål-Lyrenäs. Det är dock alldeles för många spelare som underpresterar i laget, och även om man har fördel av hemmais här så är känslan att det blir en tuff kväll.

Leksand har sett riktigt bra ut hittills då man vunnit åtta av sina elva spelade matcher, vilket gör att man ligger på en andraplats i tabellen. Man har dock bäst poängsnitt i ligan.
Ser man på formen så är den på topp då man kommer till denna matchen med fem raka segrar i ryggen där man bland annat slagit lag som Växjö och Luleå.

En stor anledning till framgångarna är målvaktssidan då man har en Mantas Armalis som sett extremt bra ut i kassen, och på sina åtta matcher har en en räddningsprocent på 94,02%, vilket är en sjuk siffra.
Det finns en del avbräck i laget vilket givetvis inte är ett plus. Man har dock en ruskigt fin offensiv spets i Hrivik, Quenneville och Camper med Ruohomaa och Lang där bakom, och senast mot Luleå visade man att man inte fallerar med några skador.

Rögle har inte alls fått det att stämma hittills och trots det blir man solklara favoriter mot ett formtoppat Leksand, vilket i mina ögon är helt fel.

Speltips: 2 hcp +0,5 (samma spel som X2) och jag investerar 1u.

This is the stats tab
This is the post tip