Här kommer ett lite speciellt spel som jag väldigt sällan spelar men den här gången känns det verkligen rätt. I matchen mellan Rögle och Linköping kommer jag spela BLGM 2, vilket innebär båda lagen gör två mål. Oddset är 1.79 och det känns mycket bra. Jag var sugen på överspel i den här matchen men oddsen hade droppat och just nu erbjuds man cirka 1.65 på över 4.5, då känns 1.79 på blgm 2 mycket bra!

Rögle är inne i en väldigt fin form, visserligen blev det förlust senast mot HV71 på bortais men bara med 2-1 så det är ingenting att sörja över, det ser ändå överlag bra ut. Innan den senaste förlusten hade Rögle tre raka segrar mot Brynäs, Luleå och Färjestad, mycket starkt. Från att ligga dödssist har man nu avancerat i tabellen och ligger rätt bra till om man jämför med hur det såg ut för ett par veckor sedan. Rögle har hittills i SHL varit mycket målglada framåt men även släppt in en hel del bakåt. Snittet framåt ligger på 2.9 mål per match vilket är ett oerhört högt snitt för ett lag som ligger på tolfte plats i tabellen. Bakåt har det ramlat in ännu mer, med 4.3 insläppta mål per match toppar man den inte så roliga tabellen i SHL rätt överlägset. Som jag tjatat om så mycket så har Rögle varit outstanding i powerplay och gjort nio mål i den spelformen har har en procent på 28.13%. Boxplay har också fungerat relativt bra med en BP-procent på knappa 77%. Rögles defensiv har inte alls fungerat i SHL, den har blivit bättre på slutet absolut, men man släpper till alldeles för mycket skott mot eget mål, ska man kunna vinna matcher i SHL måste man freda sitt mål bättre och det gör man inte just nu.

Linköping gnetar på men det lossnar inte riktigt för dem. Laget ligger på en tiondeplats i tabellen med 14 inspelade poäng på sina 12 inledande matcher. Formen är inte heller speciellt god, två segrar på sina sex senaste matcher. Linköping är ett av lagen som skjuter allra mest i SHL, men än så länge har man inte haft någon jättelycka vad gäller effektiviteten. Linköpings målsnitt i SHL ligger på 2.33 mål per match. Även Linköping släpper in en hel del mål, i snitt släpper man in 2.83 mål per match. Linköping har hittills haft ett bra powerplayspel med 22.86%, boxplayspelet har däremot inte alls varit bra med 70.97%. Som ni säkert förstår så passar detta oss alldeles utmärkt då Linköping ska möta ett av seriens bästa powerplay. Vi får hoppas på en riktig målfest i powerplay ikväll. Om man kollar på hur ofta det slutat med att båda lagen gjort två mål i Linköpings och Rögles matcher så har det blivit två mål åt vardera håll i Linköpings matcher 58% av gångerna och i Rögles matcher 60% av gångerna. Men ikväll är det en sån perfekt match-up enligt mig, två rätt offensiva lag som inte riktigt får till defensiven, dessutom bra powerplay mot rätt svaga boxplay, framförallt Linköpings boxplay som är mycket svagt. Känns som vi har mycket goda möjligheter att få se två mål från båda lagen ikväll!

Match: Rögle - Linköping
Spel: Båda lagen att göra två mål
Odds: 1.79
Insats: Flat
Spelstopp: 19.00
Bolag: Unibet / Nordicbet

Stort lycka till vid rygg!

Twitter: @SHLGrinder

Keep moving forward!

// Grinder

This is the stats tab
This is the post tip