Dags för match mellan Rögle och Luleå. En match mellan två guldkandidater som ligger bra till i tabellen. På förhand känns detta som en riktigt fin hockeymatch och det skulle verkligen förvåna mig om det skulle bli något annat än just en bra match. Mitt spel i matchen kommer bli under 5.5 mål under ordinarie tid. Oddset är 1.72 hos Nordicbet och spelet tas i vanlig ordning med en flatinsats.

Rögle kommer till matchen med en positiv känsla efter att ha tagit sex av sex möjliga poäng i sina två senaste matcher. Bortaseger mot Oskarshamn och hemmaseger mot Örebro gör att man befäster sin "serieledning". Man ligger förvisso tvåa i tabellen bakom Frölunda, men då har Rögle tre matcher mindre spelade än Frölunda och ligger endast två poäng bakom. Tabellen är som alla vet lite haltande av coronan, så glöm för all del inte att kolla hur många matcher lagen spelat innan ni stirrar er blinda på tabellen. Kolla hellre på poängsnitt än den vanliga tabellen, det ger ett mer sanningsenligt resultat.

Luleå har spelat en match mindre än Rögle och ligger sju poäng bakom, det ser således väldigt bra ut för Luleå också. Det här är verkligen ett riktigt styrkeprov mellan två lag som mycket troligt kommer mötas i ett slutspel senare i vår. Luleås form är mycket fin med fem segrar i sina sex senaste matcher. Jag tror att lagen kommer känna på varandra en del i denna heta match och tycker således att mållinan är lite väl hög här. U5.5 mål i matchen står 1.72 och det är lite väl imo. Luleå är normalt sett ett lag som släpper till väldigt lite chanser, så har inte riktigt fallet varit denna säsong dock. Rögle har däremot har varit mycket defensivt starka denna säsong. Målsnittet i Rögles matcher ligger på 5.44 mål per match och målsnittet i Luleås matcher är 5.8 mål per match. Det är väldigt höga målsnitt, det är lite väl höga målsnitt skulle jag säga. Jag tror att när säsongen är över så har de blivit klart lägre. Jag tycker att U5.5 mål till 1.72 är ett fint odds här.

Stort lycka till vid rygg!

// Grinder

This is the stats tab
This is the post tip