Dags för årets första Skånederby när Rögle och Malmö drabbar samman. Jag har min idé klar för mig och det kommer bli spel på Rögle trots deras mycket svaga inledning på säsongen. Jag tänkte först reka ut Rögle insatsen tillbaka vid oavgjort till runt 1.95 men jag har hittat ett mycket bättre spel och det blir Rögle -1.5 till 4.15 hos OHMbet. Mer om varför det är ett bättre spel senare, spelet spelas som vanligt med en flatinsats.

Rögle har ju som sagt inlett säsongen väldigt dåligt. Man ligger klappsist i tabellen och inte ens vid en trepoängare skulle man gå förbi nästjumbon. Men säsongen är lång och jag tror Rögle kommer resa sig och jag tror man gör det redan i denna matchen mot Malmö. Rögle har haft ett väldigt tufft spelschema med bland annat två bortamatcher mot Djurgården och Skellefteå samt en hemmamatch mot Frölunda nu senast då man dock lyckades ta poäng. Förhoppningsvis fick Rögle lite luft under vingarna efter att äntligen tagit den första poängen i årets upplaga i SHL. Rögle har dock inte alls på något vis varit dåliga i sina matcher. Man gjorde en otroligt stark premiär borta mot Skellefteå trots att det blev storförlust. Även dem andra matcherna har man haft häng i. Rögles stora akilleshäl har hittills varit deras boxplayspel. Rögle har släppt in sju mål i boxplay på fyra matcher och ska man hålla på så vinner man inga matcher. Målvaktsspelet har också varit mycket svagt och givetvis målskyttet framåt. Allt som ska stämma har hittills inte stämt för Rögle. Men man kan givetvis inte dra allt för stora slutsatser efter såhär få spelade omgångar. I den senaste matchen fick dock Kolppanen göra en bra match då han motade 22 av Frölundas 23 skott, antagligen blir det även han som står mot Malmö. Dessutom lyckades Rögle i sin första match stå emot samtliga boxplay, så det finns mycket bra att ta med sig från matchen senast mot Frölunda.

Malmö har börjat säsongen bra, efter fem matcher har man samlat ihop nio poäng och ligger på en femte plats i serien. Även Malmö har haft ett tufft spelschema så med den poängskörden får man minst sagt vara nöjda. Jag anser dock inte att Malmö har förtjänat alla sina poäng, jag tycker man haft lite flyt. Man har i de flesta matcher denna säsong varit det lag som fått motat flest skott och skjutit få. Som Malmö hittills sett ut tycker jag inte man har något att göra i toppskiktet av tabellen, men det är ju hockey vi pratar om, väldigt små marginaler.

Jag tycker det är fel att Rögle inte är favoriter i denna matchen, det är trots allt hemmais i ett derby och Rögle är inte så dåliga som tabellen hittills visar. Och nu till varför -1.5 är ett väldigt bra spel till 4.15. Jag tänkte som sagt spela +0 till cirka 1.95, men jag hittade ett väldigt stort utstick hos Goliath . Utstick = om ett spelbolag har betydligt högre odds på ett spel än vad andra spelbolag har. I detta fallet sticker Goliath ut oerhört mycket. Rögle -1.5 betalar exempelvis hos Coolbet 3.35, hos Unibet 3.50 och hos Nordicbet som ligger allra högst 3.75. Då är ni med på varför Rögle -1.5 till 4.15 är oerhört högt. Så fixa ett konto hos Goliath och haka på spelet, annars rekommenderar jag att spela Rögle +0 till 1.90+.

Match: Rögle - Malmö
Spel: Rögle -1.5
Odds: 4.15
Insats: Flat
Bolag: OHMbet
Spelstopp: 19.00

Stort lycka till vid rygg!

Twitter: @SHLGrinder

// Grinder

This is the stats tab
This is the post tip