SHL bjuder på derby när Rögle och Malmö ska göra upp under torsdagen, och här råder det klar kvalitetsskillnad mellan lagen.

Rögle öppnade säsongen med två raka segrar mot Brynäs och Luleå där den sistnämnda matchen imponerade mest.
Nu senast kunde man dock inte följa upp segrarna då Skellefteå blev för tuffa, och siffrorna skrevs till 5-2.
Man var inte alls med från start då man låg under med 2-0 redan efter sju minuter. Samtidigt tog man sex utvisningar, och även om man inte släppte in mål i boxplay så vinner man inga matcher i utvisningsbåset.

Man har en starkt trupp med spelare som Tambellini, Sheen och Zaar och nu väntar hemmamatch i Ängelholm där trivs man normalt sett bra, och då motståndet inte alls är på samma nivå som senast så bör man kunna studsa tillbaka på vinnarspåret.

Malmö var bottentippade inför säsongen och det är inte förvånande då truppen inte skrämmer. Visst har man Händemark, Söderberg och Vesalainen i laget. Den förstnämnda imponerade dock inte i fjol samtidigt som Söderberg gått poänglös i de tre inledande matcherna.

Ser man på matcherna hittills så började man med att slå Skellefteå för att sedan förlora efter straffar mot HV71.
Nu senast blev det en 3-2 seger efter förlängning mot Frölunda, så visst har man gjort fina resultat mot bra motstånd.
Känslan är dock att det bara är en tidsfråga innan man kommer ner på jorden, och kanske är det redan här.

Rögle har både bättre spets och bredd än Malmö och även om det är derby som väntar så tror jag att man visar att man är det bättre laget, och jag väljer att gå på hemmaseger i matchen.

Speltips: 1 och jag investerar 2u // TT
This is the stats tab
This is the post tip