Catena Arena står för underhållning under lördagseftermiddagen då hemmalaget Rögle ska försöka följa upp segern mot HV71 senast när Örebro kommer på besök, och här tar jag ställning för hemmalaget.

Rögle har gjort en svag inledning på SHL-säsongen då man ligger på en blek tolfteplats i tabellen, man har bara vunnit hälften av sina åtta spelade matcher. Enbart en vinst har kommit på ordinarie tid, och man kan klart bättre än man visat.
Nu senast slog man HV71 på hemmaplan med 2-1, men det krävdes förlängning, och där klev Marco Kasper fram och avgjorde, en spelare som gjort det bra hittills.

Ser man på utespelarna så har man namn som Everberg, Tambellini, Zaar och Stål-Lyrenäs, så kvalitet finns det gott om. Man har även värvat in Linus Sandin, vilket kommer öka konkurrensen offensivt framöver. Visst finns det spelare som måste rycka upp sig, speciellt spelare som Bengtsson och Rosdahl, men på hemmaplan mot ett svagt Örebro bör man ändå kunna visa sig starkast.

Örebro har hunnit med att spela nio matcher och hittills har det blivit fem segrar där man bland annat slagit bra lag som Leksand och Skellefteå.
I de två senaste matcherna har det dock gått tyngre då man förlorat mot Timrå samt senast mot Brynäs med 1-5, och där blev man straffade i boxplay då Brynäs gjorde två mål i numerärt överläge.
I matchen stod Jonas Arntzen och det är självklart ett minus då man har Jhonas Enroth att tillgå, och här lär han vara tillbaka i kassen.

Nu är det bortais som gäller och ser man på resande fot har det bara blivit en seger på fyra försök, och jämför man det med fyra segrar på fem hemmamatcher så ser man klart och tydligt att man inte trivs lika bra på bortaplan.
Samtidigt har man ledande spelare i bland annat Rodrigo Abols som bara gjort ett poäng på nio matcher samt Mathias Brome som bara gjort tre poäng, så precis som hos hemmalaget finns det sparkapital, men ser man på truppen är det inte lika stark som Rögles.

Örebro kommer från en tveksam insats då man släppte in fem mål mot Brynäs och nu väntar klart tuffare motstånd, och då bortaplan är ett minus bör man få problem, och jag tror hemmalaget kliver fram och tar en trepoängare.

Speltips: 1 och jag investerar 1u.

This is the stats tab
This is the post tip