Rögle och SAIK drabbar i eftermiddag samman i en match där det står viktiga poäng står på spel för båda lagen. Det är dock på olika platser i tabellen, men ack så viktiga ändå. Det är också två lag som har flera raka förluster så en vinst är således viktig på det sättet också. Rögle lider av lite avbräck och där ligger min stora vikt.

Rögle hittade något för ett par veckor sedan och hade en streak på fyra vinster på fem försök. Det var efter tränarbytet och man hade nog en tanke på att detta skulle fortsätta. De senaste matcherna har man dock fått kämpa rejält och har nu fyra raka förluster och endast två mål gjorda framåt på dessa fyra. Nu har man visserligen hemmaplan idag och det är väl en fördel såklart, men på andra sidan står ett av ligans bästa lag defensivt och tuffast möjliga uppgift väntar.

Senast hade man flera tunga namn borta från lineupen och jag räknar med att det är ett par killar borta även idag. Tambellini, Everberg och Engström var inte med sist och till denna match är dessutom Simon Ryfors borta från spel. Det är tunga namn såklart och när man jagar mål framåt så är det givetvis inte bra att sakna fyra offensivt starka spelare.

SAIK går för revansch

En lång och fin trend i Skellefteå har vi fått skåda den senaste tiden och det var både Frölunda samt Örebro som satte stopp för detta de två senaste matcherna. Insatserna har dock varit helt okej, åtminstone den senast mot Örebro, men pucken ville helt enkelt inte in och så kan det vara ibland. Man jagar alltså revansch idag och jag tycker väl inte att man ska ana någon oro trots två raka förluster. Det är nog bara att fortsätta tugga på samma sätt som man gjort de senaste veckorna så kommer också resultaten att fortsätta.

Med tanke på att Rögle har haft det kämpigt den senaste tiden samt har en hel del avbräck så kan jag ändå tycka att vi fått lite fel favorit här. SAIK är ett topp-tre lag i ligan är dem spelar som bäst och Rögle har uppenbarligen inte visat samma klass. Vi kliver in med en insats lite äver medel på tvåan inklusive övertid/straffar till 1.95 hos ComeOn .

Insats: 3/5 units
This is the stats tab
This is the post tip