Dags för Rögle att kliva in i kvartsfinal i CHL och det gör man mot finska Tappara, ett lag man normalt ska vara numret större än.

Rögles resa till kvartsfinal började med att man vann sin grupp där man tog 17/18 möjliga poäng, och man vann den före starka Zürich.
Därefter slog man ut Salzburg i ett dubbelmöte där man trots en 3-1 förlust på bortais tog sig vidare då man visade klass på hemmais och vann med 5-1.
Nu börjar man denna matchserie på hemmais och där har man varit starka då man vunnit åtta av de tio senaste, och det gäller att skaffa sig ett bra resultat inför nästa match.

Ser man på laget så finns det en hel del klass i framförallt Tambellini och Sheen som båda gör en hel del poäng. På slutet har man även fått in backen Klok vilket stärker upp defensiven. Man har samtidigt bra bredd i Larsson, Sandin och Wallinder samt två bra målvakter, och även att man har ett par skador på viktiga spelare så ska man kunna vinna matchen.

Tappara slutade även dem som gruppetta och de tog 15 poäng på sex matcher.
I åttondelsfinalen ställdes man mot Davos och man började med att vinna med 0-1 på bortais. Hemma i Finland blev det sedan 2-2 vilket gjorde att man kunde avancera, men sett till insatsen så var Davos det bättre laget och skapade lägen till att vinna matchen.
I den inhemska ligan tillhör man toppen då man ligger på en fjärdeplats, men då har man gjort färre matcher än lagen ovanför, så man har gått bra. Det ska dock nämnas att den finska ligan inte håller samma nivå som SHL.

Man har en del meriterade spelare i truppen i form av Lehtera, Savinainen, Ojamäki och Kemilainen, så man är inte chanslösa. Ska man vinna krävs dock att Rögle inte kommer upp i normal nivå, något jag inte tror händer då de vet betydelsen av denna matchen.

Speltips: 1 och jag investerar 1u

This is the stats tab
This is the post tip