Måndagskvällen har en SHL-match på menyn och denna spelas i Ängelholm där Rögle gästas av Timrå.

Rögle kliver in i denna hemmamatch som favoriter. Skåningarna kommer närmat från uddamålsseger och detta på bortais mot ett för stunden piggt Djurgården. 3-2 slutade det på Hovet i huvudstaden och detta till bortalagets favör, vilket innebär att Rögle är tabelltrea i SHL med 64 poäng inspelade på 34 matcher och just nu har de sju poäng upp till serieledande Skellefteå AIK, men då också två matcher färre genomförda.

Timrå som agerar bortalag kommer till spel här med två raka förluster i bagaget. Inledningsvis föll de med 5-2 på bortais mot Växjö Lakers och nu allra senast föll de igen då de gästade Örebro i lördags och där blev det förlust med 3-1. Bortalaget är nästjumbo i SHL och har endast mäktat med att skrapa ihop 37 poäng på 35 matcher och som just bortalag är de dessutom sämst i hela SHL med blott tio poäng på 18 försök.

Min idé är att Rögle är vassare och mycket tack vare en mycket vass offensiv. Hemmalaget har en förstakedja av riktigt hög klass där en lirare som Anton Bengtsson kan briljera en dag som denna.

Bengtsson gör sin tredje säsong i Rögle och har hittills levererat 24 poäng på 31 matcher (9+15).
I fjol gjorde han 23 poäng på hela säsongen och då spelade han 62 matcher i Rögle-tröjan.

SPELTIPS
Anton Bengtsson över 0,5 poäng till oddset 1.65 hos Nordicbet / Betsson .

Vad tror ni?

@johan_videll på Twitter.

This is the stats tab
This is the post tip