Rögle kommer närmast från en förlust mot finska Tappara i CHL med 5-1, något som betyder att man åkte ur turneringen då man bara vann hemmamötet med 3-2.
Förlusten var den tredje raka och fjärde på de fem senaste matcherna, så formen är tveksam.
Med tanke på CHL-spelet har även schemat varit tufft då man spelat fyra matcher på drygt en vecka, vilket sliter på kroppen.

Till denna matchen har man en del spelare borta då Sund, Lesund, Engström och Pettersson är iväg på landslagsuppdrag samtidigt som Everberg är skadad. Wallinder och Kapla är samtidigt frågetecken inför matchen, något som gjort att man lånat i Viktor Grahn och Oskar Hassel från Kristianstad.

Timrå kommer precis som Rögle med tre raka nederlag till matchen, och nu senast förlorade man mot Leksand med 1-4. Man gjorde dock en stark förstaperiod, och 1-0 efter de första 20 minuterna kunde varit klart mer.
Det positiva är dock att man haft ett klart behagligare spelschema då detta blir den tredje matchen på en vecka, och inför denna matchen har man haft fem dagar på sig att ladda om.

Emil Pettersson och Elmeri Eronen är iväg på landslagsuppdrag, men man har klart färre spelare borta än hemmalaget, och ser man på truppen så finns det hög kvalitet i Lander, Hanzl, Dahlén och Halloran.

Rögle har haft ett tufft spelschema på slutet och det är något ett bortastarkt Timrå ska kunna utnyttja, och jag väljer att gå på en dubbelchans i matchen.

Speltips: X2 och jag investerar 2u

This is the stats tab
This is the post tip