Lördagen bjuder på toppmöte i SHL då Rögle och Växjö ska göra upp, och här tror jag på en underhållande match.

Rögle kommer till denna matchen med tre raka förluster i ryggen, något man absolut inte är nöjda med, speciellt då man slagits om seriesegern.
Man har två poäng tillgodo på Växjö i kampen om seriesegern, men då har man bara tagit en poäng i de tre senaste matcherna vilket betyder att man tappat greppet, speciellt då Växjö har spelat klart färre matcher.
Vid underläge i matchen så måste man framåt för en trepoängare är det som gäller för att man ska ha en realistiskt möjlighet att lösa seriesegern även om det ändå ser tufft ut.

Senast blev det en 1-3 förlust mot Leksand där man bitvis visade upp en rätt svag defensiv. Offensivt så skapade man dock massor av lägen och att man inte gjorde fler än ett mål var en gåta, men man mötte en för dagen sylvass Juvonen i gästernas kasse.

Nu är det sista matchen i grundserien och här gäller det bara att gå för vinst, något som bör bädda för en underhållande och målrik tillställning.

Växjö har inte spelat match på drygt två veckor vilket kan göra att man saknar en del matchtempo, och det är något hemmalaget kommer försöka utnyttja.
Man har skapat sig ett bra utgångsläge i kampen om seriesegern, och detta blir en viktig match då man vid seger på ordinarie tid säkrar förstaplatsen. Skulle man förlora så ser det fortfarande bra ut, men man lär självklart gå in stenhårt för att vinna denna matchen.

Nu är det bortamatch som gäller och där har man inte varit i närheten av lika bra som på hemmaplan under säsongen då det bara blivit elva segrar på 22 försök.
Man har dock spelare framåt som lär kunna hota hemmalagets defensiv som stundats såg svag ut senast, så jag tror att det kommer att krävas en del mål för att vinna denna matchen.

Rögle måste gå all in för att vinna matchen samtidigt som Växjö vill säkra seriesegern, något som bör bädda för en underhållande match, och jag väljer att gå på överspelet i matchen.

Speltips: Över 4,5 mål och jag investerar 1u // TT

This is the stats tab
This is the post tip