Dags för den fjärde matchen i SM-finalen mellan Rögle och Växjö, och här har jag en idé.

Rögle förlorade de två första matcherna i finalserien där man trots det gjorde bra matcher. Nu senast vände man dock hem till Ängelholm och då blev det genast en 5-1 seger där man gjorde en ny bra insats, och sett till 60 minuter var segern helt klart rättvis.
Gästerna gjorde en del misstag som man även tog vara på, och man visade att man har en riktigt bra offensiv i laget.

Kikar man på säsongen hittills så har man gjort det riktigt bra på hemmaplan både under grundserien och slutspelet, och just i slutspelet är man obesegrade då man vunnit samtliga sex matcher. Man har även gjort en hel del mål i de matcherna, så det är inte lätt som gästande lag att komma till Catena Arena.

I laget hittar vi offensiv kvalitet i spelare som Zaar, Ryfors, Tambellini, Bristedt och Everberg samtidigt som man har skickliga backar i Seider och Gelinas, så framåt är man urstarka, och jag är inte främmande för att man återigen gör en del mål framåt.

Växjö slarvade en hel del i den senaste matchen och efter den första perioden hade man 2-0 i baken. I den andra perioden var man inte alls med, och hemmalaget gick in med en 3-0 ledning inför den sista perioden. Där kändes det dock avgjort och trots att man fick in 3-1 tidigt så kändes det dock aldrig riktigt nära.
Nu gäller det att visa att man kan bättre, och jag tror att man kommer bjuda upp till klart bättre spel här.

Precis som hemmalaget så har man en riktigt vass offensiv då spelare som Rosen, Pettersson, Calof, Gynge och Drury finns i laget för att nämna några, men det finns klart fler spelare som håller en hög nivå, och känslan är att man kommer visa upp ett bättre spel över hela banan nu.

Rögle har sett riktigt bra ut på hemmais under slutspelet där man även visat upp en vass offensiv, och då man möter ett Växjö som också har en av ligans bästa offensiv så bör detta kunna bli en underhållande match, och jag väljer att gå på överspelet i matchen.

Speltips: över 4,5 mål och jag investerar 1u // TT