Dags för CHL att dra igång och Rögle ställs mot Schweiziska Zug, en uppgift som känns knepig i mina ögon.

Rögle förlorade SM-finalen förra säsongen mot Växjö med 4-1 i matcher, en klart tung förlust då man i flera matcher spelade bra, men man lyckades helt enkelt inte gå hela vägen.
Inför denna säsongen har det gjorts en del förändringar då bland annat tongivande spelare som Zaar, Ryfors, Gelinas och Palola samtliga lämnat, och det är självklart riktigt tunga avbräck då de gjorde en hel del poäng förra säsongen.

Till denna säsongen har man plockat in Kelleher, Lantosi, Ludvig Larsson, Strömgren och Stål Lyrenäs offensivt, och det är helt klart de tre förstnämnda som sticker ut av de namnen.
Defensivt har man bland annat plockat in Tony Sund som testat på spel i KHL, och det ser ut som ett intressant nyförvärv.

Nu är det dags att kliva in i CHL för första gången någonsin, men då Catena Arena renoveras så får man spela matchen i Halmstad Arena, något som kan vara ett minus för laget. Samtidigt möter man ett bra motstånd i matchen, och jag tycker att man blir lite väl klara favoriter i matchen.

Zug är regerande mästare i den schweiziska ligan då man förra säsongen imponerade, och man vann även grundserien klart med 27 poängs marginal ner till tvåan.
I laget hittar vi spelare som Kovar, Carl Klingberg och Simion som samtliga håller en riktigt bra nivå, så det finns en hel del kvalitet i laget.

Inför säsongen har man tappat några tunga namn i Thorell, Shore och Hoffman för att nämna några. Man har dock värvat intressanta namn i Christian Djoos, Anton Lander samt Niklas Hansson som kommer från just Rögle och det är spelare som kommer stå sig riktigt bra, och jag tror absolut man kan stå upp bra mot Rögle i matchen.

Rögle kliver in som favoriter i matchen och kanske är det befogat. Matchen spelas dock i Halmstad vilket betyder att man inte spelar i sin hemmaarena, och då gästerna håller en bra nivå så tror jag att vi kan få se en ganska jämn match, något som gör att jag väljer att gå på en dubbelchans i matchen.

Speltips: X2 och jag investerar 2u // TT





This is the stats tab
This is the post tip