Tungviktsmöte redan i kvartsfinal där Ryssland ställs mot Kanada, vilket lag tar sig vidare? och vilket lag får åka hem? Jag har en idé.

Ryssland spelade gruppfinal mot Sverige i sista matchen och man förlorade med 1-3 efter att Ekholm gjort mål i öppen kasse från hela plan. Under början av turneringen släppte man in få mål och man höll faktiskt nollan i de tre första matcherna, där man dock fick möta de tre svagaste lagen. Sedan blev det tuffare och man släppte in fyra mål mot Tjeckien och tre mot Schweiz innan man höll nollan igen mot Slovakien. Nu senast blev det alltså tre insläppa mot Sverige och det känns lite som man har svårt i egen zon när man möter bättre lag som sätter press, vilket vi klart och tydligt fick se i matchen mot Sverige.
Man har Kaprizov, Gusev och Datsyuk som gör mycket i det offensiva spelet, men kikar vi defensivt så känns man tröga och är inte alls lika bekväma med pucken som flera andra lags backar är, och där kan det nog bli problem mot Kanada som alltid spelar med hög fart.

Kanada har inte imponerat och det är kanske konstigt att tro på seger, men nu är det slutspel och Kanada blir alltid hetare då. 2-1 seger mot Lettland på övertid imponerar inte, och den klara förlusten mot Finland är inte heller något som talar för att man går långt i slutspelet. Jag tycker dock att Ryssland kan passa bra då backarna inte gillar att hålla puck och sätter spelare som Barzal, McDavid och övriga hög press och spelar med fart så kan det bli lite panik där bak, och jag är inte alls främmande för att vi får några misstag från ryska backar under matchens gång.
I övrigt finns det mycket mer att hämta från detta kanadensiska lag, och nu är det vinna eller försvinna och det brukar man gilla.

Speltips: 2 och jag investerar 3u hos FastBet // TT

This is the stats tab
This is the post tip