Dags för herrarnas OS-hockey att dra igång och det är Ryssland och Schweiz som öppnar turneringen, och här ska det vara klasskillnad.

Ryssland är favoriter till att vinna guldet och det är inget som är konstigt då man gynnats rejält av att inga NHL-spelare kommer till OS.
På målvaktssidan har man Samonov som imponerade stort i VM senast så han landade på en räddningsprocent på 94,4%, vilket är riktigt bra.
På backsidan hittar vi namn som Nesterov, Voynov och Yakovlev, så även där ser man stabila ut.

Offensivt ser det dock riktigt bra ut då man har spelare som Nikita Gusev som gjort 35 poäng på 31 matcher, Mikhail Grigorenko som gjort 33 poäng på 41 matcher samt Vadim Shipachyov som gjort 67 poäng på 48 matcher, vilket gör att han leder KHL.s poängliga med 14 poängs marginal.
Utöver dessa spetsspelare så håller resten av lagets forwards en bra nivå, och här bör man kunna ta en bekväm seger i premiären.

Schweiz kommer till turneringen med spelare enbart från den inhemska ligan, vilket gör att man bör vara samspelta, men det gäller även för Ryssland då samtliga spelare tillhör KHL.
På målvaktssidan har man rutinerade pjäser i Berra och Genoni, och kikar man på defensiven så finns namn som Diaz och Weber, spelare som håller en bra nivå.

Offensivt finns det intressanta namn i Hofmann, Ambuhl, Andrighetto och Malgin för att nämna några, så man har helt klart fått ihop ett bra lag inför turneringen.
Man är dock en bit ifrån de bästa lagen i turneringen och när man nu ställs mot guldfavoriterna så bör man väga alldeles för lätt.

Ryssland har en urstark trupp med stjärnor som Shipachyov och Gusev i laget och kommer man upp i normal nivå så ska man absolut kunna ta en bekväm seger mot Schweiz i premiären, och jag väljer att gå på rysk seger i matchen.

Speltips: 1 hcp -1,5 och jag investerar 2u // TT

TV: Formstarke Melkers bästa tips inför Europatipset




This is the stats tab
This is the post tip