Ryssland mot Slovakien i ett möte där matchen är viktigare för Slovakien än för Ryssland som redan är klara för slutspel.

Ryssland ligger två och är redan klara för slutspel. Man vill såklart vinna matcherna man spelar för att komma så högt upp som möjligt, och man måste vinna för att kunna gå om Sverige i sista matchen på tisdag, annars tar Sverige hem gruppen. Man kommer från en 4-3 seger mot Schweiz, och man har bara åkt på en förlust hittills, och den kom mot Tjeckien. Nikita Gusev gjorde sin första match för ryssarna senast och stod direkt för två poäng, och detta är en spelare jag gillar skarpt då jag följer KHL rätt mycket. Han kommer bli ett riktigt tillskott för Ryssland då han är också är målfarlig.

Slovakien har chansen att gå om Schweiz i kampen om fjärdeplatsen, dock känns det lite väl tufft att ta poäng av ryssarna som ska vara numret större. Man är dock inte helt ofarliga vilket man visade mot Sverige då man lyckades göra tre mål. Man har inga superstjärnor i laget utan förlitar sig mycket på kollektivet, men såklart har man några spelare som Sekera och Jurco som lirar NHL. Nämner såklart också gamle räven Nagy som hunnit bli 38 år, men som ändå levererar och leder lagets interna poängliga.

Med Gusev in i laget så bör powerplayspelet nå en högre nivå, och två mål i spelformen känns inte alls omöjligt.

Speltips: Över 1,5 mål i powerplay och jag investerar 3u // TT

This is the stats tab
This is the post tip