Ryssland - Sverige

Ett riktigt spännande möte ikväll när äntligen Tre Kronor går in i turneringen. Man ställs mot tuffast möjliga motstånd Ryssland står på andra sidan isen. En match mellan de två bästa lagen på papperet och det kommer bli en tuff tillställning.

Jag håller Sverige högt i den här turneringen och har höga förväntningar på laget. Jag anser att man har spelarna för att utmana Kanada om titeln men då måste målvaktsspelet från Lundqvist vara på topp. Sverige har inte imponerat under träningsmatcherna där det blivit 1 vinst och 2 förluster. Man inledde med att förlora mot Finland med 3-2 efter OT för att sedan ta revansch två dagar senare i överkörningen 6-3. Man avslutade med en match mot Team Europe och jag hade förhoppningar om att vi skulle få se ett Tre Kronor som var fläckfria i positionsspelet och en Lundqvist som är säkerheten själv. Istället fick vi se ett darrande försvarsspel likt en hönsgård och en Henrik Lundqvist som inte alls såg bekväm ut i sitt positionsspel. Laget föll med de pinsamma siffrorna 6-2 och man går in i turneringen med lite frågetecken.

Ryssland är som vanligt också ett av lagen som kan gå hela vägen och man besitter en väldigt fin trupp men många individuellt skickliga spelare. Men som många gånger förr sätter jag frågetecken för deras spel som ett lag. Jag tycker vi ofta få se ryssarna gå på solorävar och när det inte lyckas blir det ofta stress i laget. Visst, när det väl funkar kan ryssarna kanske va det bästa laget i världen men det känns alltid lika osäkert under en lång turnering. Under träningsmatcherna har man liks Sverige 1 vinst och 1 förlust. Vinsten kom emot Tjeckien där man vann med 4-3. Man föll visserligen mot samma tjeckiska lag med 2-1 efter SO, och man avslutade med att förlora med Kanada med 3-2 efter OT.

Dessa två nationer har båda respekt emot varandra och jag känner bara rent 50/50 i denna match. Precis som oddsen säger. Dock känns det som Sverige efter deras horribla insats mot Team Europe senast kommer vara noga i positionsspelet för att göra jobbet för Lundqvist lättare. Detta eftersom ryssarna har såpass många skickliga spelare och att ge bort ”odd man rushes” kommer bli kostsamt.

Jag tror därför på en tajt och målsnål match och testar:

Ryssland - Sverige U 5.5 mål @ 1.75 med 3/7 units hos bet365

Ska vi säga 2-2 efter FT?

För fler spel

Twitter: @bethockeystick

Lycka till!

This is the stats tab
This is the post tip