Natten mellan juldagen och annandagen bjuder på hockey då vi får se ett ruskigt fint möte mellan Ryssland och USA, och här har jag min idé klar.

Ryssland kommer från ett genrep där man förlorade mot Kanada med 1-0 där båda målvakterna Askarov och Levi stod för kanoninsatser.
Det enda målet kom fyra minuter in i den sista perioden signerat Drysdale.

Man har förmodligen turneringens vassaste målvakt i Askarov, en spelare född 2002 som hunnit med att spela sju matcher för St Petersburg i KHL, och det med riktigt fina 96.2% i räddningsprocent.
Han är också draftad som elva i förstarundan av Nashville, något som visar vilken talang han är.

På backsidan hittar vi spelare som Chistyakov och Mukhamadullin som håller en bra nivå defensivt, och det är den senare som känns som lagets starkaste spelare.

Offensivt så har man flera intressanta spelare och då tänker jag främst på Podkolzin som var med redan förra säsongen, och nu har han gjort en bra säsong i KHL. I övrigt så har man spelare i namn Chinakov och Amirov som håller riktigt hög nivå, och man tillhör ett av de bästa lagen i turneringen.

USA kommer som vanligt med ett riktigt talangfullt lag, och man är också en av kandidaterna till guldet.
Man genrepade mot Finland i en match man vann med 2-3, och Caufield blev stor matchhjälte med sina två mål.

I kassen har man ett starkt kort i Knight, en spelare som är draftad som nummer 13, och han är en av de bästa målvakterna i turneringen.

På backsidan är det Sanderson som känns helt klart mest intressant att följa, en spelare som gick nummer fem i draften, och han spås en lysande framtid.
I övrigt så har man starka namn i York och Ryan Johnson, men är det någonstans man hittar en svaghet är det i defensiven.

Offensivt så har man otroligt starka namn i Caufield, Zegras och Turcotte, tre spelare som alla gått topp 15 i draften, och det är dessa spelare som ska göra det framåt. I övrigt så har man Brisson och Boldy som även dem gått i förstarundan, så talang finns det massor av i offensiven.

USA har en hel del talang i laget och man kommer att visa sig starka i turneringen. Här möter man dock ett Ryssland som även dem har en hel del talang. Framförallt har man också rutin från seniorhockey då flera spelare tillhör KHL, och här tror jag ryssarna drar det längsta strået.

Speltips: 1 och jag investerar 1u till oddset 2.40 hos Casumo , LeoVegas eller Unibet // TT

This is the stats tab
This is the post tip