Ny månad nya spel, November är här, eller Movember! Idag bjuds vi på härlig hockey från Champions Hockey League där vi har fyra svenska lag kvar. Linköping är det enda laget som spelar hemma, dem tar sig an IFK Helsinki. Frölunda spelar borta mot Eisbären Berlin, HV71 borta mot Sparta Praha och så spelar Växjö borta mot SaiPa. Den sistnämnda matchen är den matchen jag kommer skriva en rek om. Där tror jag hemmalaget har väldigt goda möjligheter att vinna eller spela kryss och kommer därför spela SaiPa +0.5 hos Pinnacle till @1.81 med 3/5U!

Vi kan lite blixtsnabbt gå igenom förutsättningarna. Lagen möts i två matcher, för Växjös del blir det nu alltså först en match borta och sedan en match hemma. Bortamål ger ingen extra fördel som det exempelvis gör i fotbollens championsleague. Så vi säger att Växjö vinner borta med 1-4, sen vinner SaiPa borta mot Växjö med 3-0 så blir det 4-4 och förlängning, ingen värdelös bortamålsregel som förstör festen. Så nu vet vi lite om förutsättningarna.

Eftersom bortamål inte har någon fördel med sig så är det inte jätteviktigt för bortalaget att göra masa bortamål. Det viktiga är att få med sig ett resultat som man är nöjda med inför returen. Jag är helt säker på att Växjö känner sig bekväma med att ta med sig ett kryss hem till Vida Arena. Jag tror inte heller man skulle vara helt panikslagna om man ligger under med en puck inför returen. Men andra ord tror jag Växjö kommer spela för att få med sig ett så stabilt resultat som möjligt, jag tror knappast man kommer gå för att döda matchen redan i denna match. Det är trots alls 120 minuter hockey som ska spelas och ikväll spelas enbart 60.

Växjö har haft en VÄLDIGT svajig säsong men nu börjar kanske spelet ordna upp sig. Man har tre raka segrar i SHL men ligger trots det på en sjundeplats i serien. Växjö har haft ett oerhört tufft spelschema den senaste tiden och kan mycket möjligt vara lite slitna, annat vore konstigt. Ska ska dock sägas att Saipa inte är något jättebra lag heller. Man ligger på 13e plats i den finska ligan. Men ligan är väldigt jämna och man har inte alls många pinnar upp till ex sjundeplatsen. Det känns som det blir en väldigt tight match där SaiPa har oerhört goda möjligheter att nypa en pinne.

Det var oerhört längesen jag hade såhär lite info i en rek, men har lite ont om tid och denna reken bygger ganska mycket på feeling. Listen to your heart.

Match: SaiPa-Växjö
Spel: SaiPa +0.5
Odds: @1.81
Insats: 3/5U
Bolag: Pinnacle
Spelstopp: 18.00

Stort lycka till vid rygg!

Twitter: @SHLGrinder (SHL-Grinder)

Keep moving forward!

// SHL-Grinder

This is the stats tab
This is the post tip