San Jose Sharks - Calgary Flames

Goalies: Jones (probable) vs Smith (confirmed)

Även i natt har vi ett par NHL-matcher och jag har fokuserat på mötet mellan San Jose Sharks och Calgary Flames. En match där jag ser lite måsteläge för Sharks att spänna musklerna efter en svag insats mot St Louis Blues.

San Jose Sharks har jag varit väldigt intresserade av hela säsongen och jag sa inför säsongen att jag trodde laget skulle kunna hota om en Stanley Cup. Lagmässigt tycker jag man har alla bitar att vara med i toppen, men Sharks har fått kämpa med att få till spelet och Erik Karlsson främst känns fortfarande inte 100% i sitt nya lag. Sharks har denna säsong verkligen blandat och gett och vissa matcher ser man ut som ett riktigt topplag med andra så vet jag inte riktigt vad man ska säga om. Sharks stora problem har varit defensiven och målvaktsfrågan då man tenderar att släppa in mycket mål bakåt. Martin Jones har många matcher agerat tveksamt och har en del att bevisa. Senast kommer Sharks från en riktigt svag insats mot St Louis Blues där man föll med klara 4-0. En match man blev totalt överkörda i. Sharks var hela tiden tvåa på pucken och fick jobba i underläge från minut ett. Efter två svaga insatser on the road mot Dallas Stars och senast St Louis Blues återvänder man nu hem till hemmais där man ska vara stabila.

Calgary Flames spelade igår och är alltså B2B i natt. Man vann med 1-0 mot LA Kings i en riktigt tuff match där man fick jobba hårt för att ta hem de två poängen. Flames fick bästa möjliga start i matchen då man redan efter 2:30 kunde sätta 1-0 bakom en chanslös och skymd David Rittich. Efter det tycker jag att det var Kings som jobbade sig in i matchen men lagets oförmåga att göra mål (vilket varit Kings stora problem den här säsongen) kostade de matchen. Kings skapade helt okej med chanser och det hade varit ett rättvis resultat om man hade kunna få in en kvittering. Istället lyckade Flames hålla undan och vinna med 1-0, men som sagt fick laget jobba hårt.

I natt är alltså Flames B2B och i mina ögon bör man vara aningen slitna efter att fått jobba hårt defensivt, speciellt i slutet av matchen mot Kings. Man vilade Mike Smith för nattens match men i min värld så känns det rätt oberoende då Rittich varit minst lika bra som Smith i år. Sharks däremot är helt utvilade och återvänder äntligen hem efter två svaga bortamatcher. Man har mycket att bevisa och jag tror man vill komma ut med bra fart här. På hemmais mot ett B2B Flames som man historiskt trivts bra mot (5 raka vinster mot Flames) bör man kunna bryta sin förlustsvit. Jag spelar därför

Match: San Jose Sharks - Calgary Flames
Spel: 1
Odds: 1.98
Insats: 4/7u
Bolag: 888sport , LeoVegas , Unibet
Spelstopp: 03:00

För fler spel

Twitter: @bethockeystick


Lycka till!

This is the stats tab
This is the post tip