San Jose Sharks - St Louis Blues
Goalies: Jones (probable) vs Binnington (probable)

I natt är det dags för andra sidan att spela Game 1 i sin conference final och i år är det San Jose Sharks och St Louis Blues som ska göra upp. Två lag som man på förhand kanske inte hade räknat med i en conference final, men som under slutspelet verkligen visat prov på kvalité.

San Jose Sharks resa till denna final har verkligen varit osannolik. Man ställdes i första omgången mot fjolårets succélag Vegas Golden Knights och på förhand var det en matchserie som skulle bli tuff. Vegas var också det bättre laget över 7 matcher, men på ett osannolikt sett och en 5 minuters PP i Game 7 lyckades Sharks vända ett 0-3 underläge till ledning 4-3 och tillslut vinna med 5-4 efter OT. I nästa omgång så ställdes man mot Colorado Avalanche som man på förhand var favoriter mot. Man löste segern i Game 7 efter en jämn matchserie men där jag tycker Sharks var snäppet bättre och borde ha avgjort i Game 6. Avs ska dock ha en eloge som spelade mycket bra och gav verkligen Sharks en tuff matchserie.

På andra sidan väntar St Louis Blues. Ett lag som under första halvan av säsongen inte alls såg bra ut men som tillslut hittade spelet och har nu spelat mycket stabilt. Jordan Binnington klev in och tog över förstaspaden framför Jake Allen och efter det har Blues D växt och man är riktigt tunga för tillfället. Man vann mot Winnipeg Jets i första rundan klart med 4-2 och senast slog man Dallas Stars i en rysare där man avgjorde i Game 7 även fast det krävdes OT trots att man vann skotten med sjuka 41-17 under ordinarie tid. Tillslut segrade rättvisan och Blues är nu i Conference final för första gången på många år.

Om vi nu tittar på denna matchup tycker jag det känns otroligt svårtippat. Blues har sett mycket bra ut defensivt och släpper inte till mycket öppna lägen. Jordan Binnington har varit otroligt stabil i slutspelet och bjuder inte på några enkla mål. San Jose Sharks resa har varit tuff men man har alltid hittat vägar att vinna. På hemmais är man bra men jag räknar med att Blues är väl förberedda här och kommer kunna försvara sig bra. Detta är en mycket jämn matchup och tajtspel bör inte vara konstigt. Båda lagens målvakter tycker jag spelat mycket bra hela slutspelet och vi borde få se en målsnål match här. Jag kommer därför spela

Match: San Jose Sharks - St Louis Blues
Spel: Under 5,5 mål
Odds: 1.79
Insats: 3/7u
Bolag: Betsson , Nordicbet , Betsafe
Spelstopp: 02:00

För fler spel

Twitter: @bethockeystick
Lycka till!

This is the stats tab
This is the post tip