Samtidigt som Jokerit spelar hockey i Helsingfors så spelas det annan hockey i Finland, där jag hittat ett spel från andraligan, vid namn Mestis.

Sapko vann både grundserien i överlägsen stil i fjol, samtidigt som man också vann slutspelet. Man var oftast omutliga, framförallt på hemmaplan där man vann 21 av 25 matcher. Denna säsong började riktigt dåligt med tre raka förluster och man undrade hur det egentligen var ställt med laget. Men efter de förlusterna så har man släppt på handbromsen och vunnit sju av de åtta senaste. Senast slog man Peliitat med 3-6, ett lag som håller ungefär samma klass som dagens motstånd.
Man tappade en del folk inför säsongen där Lepaus och Tanus är de klart största tappen, då den sistnämnde gjorde hela 45 mål på 60 matcher i fjol.
Man har fått in spelare som kanske inte riktigt håller den klassen de satt på, men som gjort det riktigt bra för laget, och överraskat.

Ketterä är nykomlingar i ligan och man ser ut att få svårt att hävda sig. Man har vunnit två av elva matcher, och släpper in alldeles för mycket mål. På elva matcher har man släppt i 52 mål, där Peliitat som släppt in näst mest har 39 mål, dock två matcher mindre spelat. Man ser klart och tydligt att de stora bristerna är försvarsspelet, och där har Sapko en stor möjlighet att ta tillvara på detta.
Det offensiva spelet är det inga fel på och man har flera spelare som producerar, och trots att man gör tre,fyra mål per match så lyckas man inte vinna då man släpper in ännu fler. Innan man får ordning på försvaret så kommer det bli svårt att knipa segrar.
På bortaplan har man inte lyckats vinna ännu på sju försök, och ska man spräcka den sviten krävs en kanonmatch.

Hemmalaget har verkligen vaknat till liv efter sin sämre inledning och man ser svårslagna ut. Gästande Ketterä kommer ha stora problem i egen zon och det skulle inte förvåna mig och det kan rinna iväg ordentligt här.

Speltips: 1 hcp -1,5 vilket betyder att hemmalaget måste vinna med minst två mål och jag investerar 5u // Tobbe

This is the stats tab
This is the post tip