Hockey i öst när Sapko gästas av Peliitat, två lag med helt olika nivåer där hemmalaget ska ta en bekväm seger.

Sapko har åkt på en del minor under säsongen men överlag så har man spelat bra och ligger på en sjundeplats, en helt okej plats även om man räknat med en högre placering hittills.
Det har sett bra på slutet och man har vunnit fyra av de fem senaste där man senast kommer från en kross med klara 8-2 mot IPK, ett lag som inte är mycket sämre än dagens motståndare.
Lainio stod för fyra poäng senast, Toivanen tre och Lamsa för två, så de offensiva spelarna bör komma in i matchen med grymt självförtroende här och jag räknar med att laget tar tag i matchen från nedsläpp. Hemmaplan gäller här och där trivs man ypperligt med tio segrar på tolv matcher till skillnad mot borta där man bara vunnit tre av nio, så klar fördel av hemmaplan här!

Peliitat tillhör de sämre lagen i serien och man ligger tia av tolv lag. Man har spelat okej på slutet men har otroligt svårt att få med sig några segrar och det är mycket på grund av att man inte alls har samma spets som många av de bättre lagen har.
Man har tagit sex segrar på de 24 matcher man spelat vilket säger en del om truppen. Formen är inget vidare heller då man tagit tre poäng de fem senaste matcherna.

För att gästerna ska kunna räcka till krävs nog ett fläckfritt försvarsspel mot hemmalagets spelskickliga lirare, och jag tror det blir svårt att hålla matchen ut för gästerna.

Speltips: 1 asian hcp -1 och jag investerar 3u hos 888sport , LeoVegas eller Unibet // TT

This is the stats tab
This is the post tip