Rysk hockey på schemat denna måndag där Sarov gästas av Gornyak Uchaly, en match jag tror blir ensidig.

Sarov tycker jag har lite konstiga odds i många av matcherna hittills under säsongen och här är inget undantag. Visserligen ger bara raka 1an runt 1.50, men jag tycker man ska ligga lägre än så. Kikar vi på Betfair så ligger de på 1.44 vilket jag tycker känns mer rätt, men ändå något högre.
Man kommer med tre raka segrar och fyra segrar de fem senaste. Enda förlusten kom borta mot Torpedo med 3-2 efter att man släppt in sista målet sent i matchen. Innan dess slog man starka Karaganda på bortaplan, och formen verkar vara påväg tillbaka efter en tung period i mitten av December.
Senast slog man Orsk hemma med 3-2 vilket är ett lag som är klart bättre än dagens motstånd. Man har en rätt bred trupp där många spelare är med och bidrar vilket just nu är ett vinnande koncept.
På hemmais är man starka och 13 segrar på 18 matcher talar sitt tydliga språk. Tre raka segrar är facit på hemmaplan och jag tror man har bra chans till fjärde raka.

Gornyak Uchaly ligger i botten av tabellen och även att man vunnit tre av de fem senaste matcherna så känns man inte bättre nu än man varit under säsongen då segrarna kommit på lagen som ligger i botten. Ta tex segern näst senast mot CSK VVS, ett lag som tagit 15 poäng på 41 matcher. Detta var också en match där man förlorade skotten med 24-22, och var inte bättre än hemmalaget, vilket såklart är bottenbetyg.
Man har seriens bästa poängplockare i laget Setdikov som varit inblandad i 43 av lagets 101 mål. Senast var han inte med och det är oklart om han är med i denna match. Jag räknar dock in honom i laget när jag lägger spelet då hemmalaget fortfarande ska vara numret större.
Bortaplan är inget man gillar och sju segrar har kommit på 21 försök. Facit de tolv senaste bortamatcherna är en seger och elva förluster där segern kom mot CSK VVS som jag nämnde tidigare.

Gästerna är riktigt svaga på bortaplan och att åka och plocka poäng mot Sarov tror jag är en övermäktig uppgift och jag litar på att hemmalaget kommer upp i normal nivå.

Speltips: 1 hcp -1,5 och jag investerar 5u // Tobbe

This is the stats tab
This is the post tip