Schweiz löser kvartsfinalplats vid seger, och varför inte göra det på ett fint sätt genom att göra en kanonmatch mot Frankrike?.

Schweiz hade inte mycket att säga till om i de två första perioderna i matchen mot Sverige. I tredje perioden höjde man sig dock och fick in ett 2-3 mål och det var helt plötsligt match igen, matchen slutar dock 3-5 och det är ändå ett okej resultat enligt mig. Timo Meier tycker jag hade en del fina intentioner under matchen även om han slutade poänglös i matchen. Man har fin spets i just Meier, Neiderreiter och Andrighetto där det känns som de kan bidra med rätt mycket i matchen mot Frankrike. Man måste ta segern för att säkra en kvartsfinalplats då Slovakien går upp på tolv poäng vid seger, och då kan man lika väl vinna redan under ordinarie tid.

Frankrike blev fullständigt överkörda av Tjeckien senast och man hade bara tio skott på mål över 60 minuter. Tjeckien hade 55 skott och då ser vi hur överlägsna de var, och de vann även matchen med klara 6-0. Frankrike löser inte en kvartsfinalplats och Schweiz lär ha högre motivation då man vet vad som gäller och har allt i sina egna händer. Stephane DaCosta är lagets stjärna, i övrigt har man inte mycket att komma med och man har ändå gjort en helt okej turnering med det materialet man har.

Schweiz ska vara numret större då man har en del NHL-spelare som bör kunna få ytor mot Frankrikes mindre namnkunniga lag.

Speltips: 1 hcp -2,5 och jag investerar 3u // TT