Schweiz jagar sin tredje raka seger när man ställs mot Kazakstan, en motståndare man normalt sett är klassen bättre än.

Schweiz öppnade med en 7-0 seger mot Slovenien där man följde upp med 3-0 mot Norge, så det har hittills blivit två säkra segrar.
Spelmässigt har man sett vassa ut och hittills har man fortfarande inte släppt in mål, och nu är motståndet knappast tuffare än i de två tidigare matcherna.

Ser man på offensiven så har man Nieiderreiter och Malgin som tillhör NHL. Där bakom har man rutinerade pjäser i Kukan, Ambuhl och Corvi.
Det är även bekräftat att man får in stjärnor som Fiala och Hischier, vilket gör laget riktigt slagkraftigt. När de är tillgängliga är fortfarande osäkert, men truppen är klart starkare än gästernas utan dem, och det bör bli en ny bekväm seger.

Kazakstan väger för lätt

Kazakstan öppnade med en 3-4 seger efter straffar mot Norge, en match man dock inte alls skapade lika mycket lägen. Därefter blev man överkörda av Tjeckien med 5-1 då man förlorade skotten med 43-15, och nu väntar likande motstånd som senast.

I truppen finns Nikita Mikhailis och Roman Starchenko som är två av lagets bästa spelare offensivt, och den förstnämnda levererar bra med poäng i klubblaget.
Kollar man på kvaliteten överlag så är den riktigt svag och jämfört med Schweiz skiljer det en hel del, och den klara förlusten mot Tjeckien lär följas upp med en ny.

Schweiz har sett starka ut inledningsvis och man har efter två matcher fortsatt inte släppt in något mål, och mot svagt motstånd i Kazakstan tror jag på en klar seger.

Speltips: 1 hcp -3,5 och jag investerar 1u hos Expekt
This is the stats tab
This is the post tip