Tjena!

Den tredje matchen ut är mötet mellan Schweiz - Lettland.

Schweiz som började mot just Lettland detta OS. Med ett ordentligt skottövertag och fler lägen så ville inte pucken in och letterna var riktigt nära att avgöra matchen i den tredje perioden men istället så vann Schweiz med att avgöra matchen med endast 7,9 sekunder kvar av matchen. Schweiz stred tappert mot Sverige och var det bästa laget i den första perioden men efter en billig retur av Reto Berra i slutet av den tredje perioden kunde Sverige avgöra. Matchen mot Tjeckien så vann även där Schweiz med 1-0 efter återigen ett strålande försvars och målvaktsarbete. Tråkigt spel för oss som vill se händelserik hockey men lyckat för Schweiz.

Lettland som har stridit tappert i detta OS har inte fått med sig någonting gratis. Sur förlust mot Schweiz följdes upp med en 4-2 förlust mot Tjeckien trots 2-2 läge. Sen förlust 5-3 mot Sverige. Där det var Sveriges powerplay som avgjorde matchen. Annars så har Lettland spelat respektlöst och har verkligen gett allt detta OS.