Lördagshockey mellan Schweiz och Österrike, och jag tar tydlig ställning för Schweiz som sitter på klart bättre klass.

Schweiz håller jag som fyra i gruppen bakom Sverige, Ryssland och Tjeckien då jag tror man är något starkare än Slovakien. Man sitter på Berra, Genoni och Senn som målvakter och där känns det rätt stabilt sett till Schweiz mått. Defensivt sitter man nästintill bara på spelare från inhemska ligan, men man har kryddat det med Muller och Kukan som lirat i NHL under säsongen, så där känns det bra. Offensivt sett så är det också mycket spelare från inhemska ligan, där många av dem gjort mycket poäng. Man har med Niederreiter och Andrighetto i laget och där har man två bra offensiva spelare som spelar i NHL.

Österrike känns som ett av de svagaste lagen i turneringen och jag blir inte förvånad om man kommer sist i gruppen, jag blir nog mer förvånad om man inte gör det. Målvaktsuppsättingen spelar samtliga i inhemska ligan och kikar vi på backsidan så spelar samtliga utan Stefan Ulmer i inhemska ligan då han spelar i den Schweiziska ligan.
Offensivt är det lite mer varians där vi hittar lagets stora stjärna Michael Raffl, en spelare som kommer få dra ett OTROLIGT tung lass. Två spelare som kan bli intressanta att följa är Zwerger som gjorde 40 poäng på 50 grundseriematcher i Schweiziska ligan, samt Lebler som gjorde 65 poäng på 54 grundseriematcher i den inhemska ligan.

Nu är skillnaden dock så pass stor att jag tror Schweiz kommer styra matchen som man vill och jag blir förvånad om man inte vinner med bekväma siffror.

Speltips: 1 hcp -1,5 och jag investerar 5u // TT

This is the stats tab
This is the post tip