Under tisdagskvällen ska Schweiz och Sverige gör upp i en väldigt intressant match, och här har jag min idé klar.

Schweiz har öppnat turneringen med att vinna båda sina matcher, och spelmässigt har det sett riktigt bra ut.
Man började med att överraska mot Tjeckien där man vann med klara 2-5 efter att man visade upp ett sylvasst powerplay då fyra av målen gjordes i spelformen, och överlag så gjorde man en riktigt stark insats.
Därefter blev det ”bara” en 0-1 seger mot Danmark, men där var man totalt överlägsna då man vann skotten med 4-30, och siffrorna blev inte större tack vare en ruskigt bra Dahm i danskarnas kasse.

Spelarna i laget är väldigt samspelta då majoriteten av spelarna tillhör den schweiziska ligan, och många spelare tillhör även samma klubb.
Man har spetsat det med NHL-spelare som Siegenthaler, Kurashev, Meier och Hischier, så truppen håller en väldigt bra nivå i denna turneringen, och man lär återigen skapa oreda i motståndarnas defensiv.

Sverige är en stor besvikelse då man förlorat båda matcherna hittills, och det mot Danmark med 4-3 samt Belarus med 0-1, två på förhand rätt enkla matcher.
Nu senast fick man iväg 32 skott mot Danny Taylor, men målen uteblev, och det var en blandning av oskärpa samtidigt som han gjorde en väldigt bra match.

I truppen finns det spets i Rakell, Olofsson och Kempe för att nämna några, så kvalitet finns det i laget, men nu gäller det att kliva fram, för tanken är att de ska leda laget offensivt.
Nu är det skarpt läge då man knappast har råd med en ny förlust, så jag räknar med att man rannsakat sig själva och kommer ut med en riktigt stor revanschlusta till denna match.
Samtidigt har Schweiz visat upp ett fint offensivt spel, speciellt i powerplay, och ska man vinna matchen så lär det krävas en hel del mål.

Schweiz har visat upp ett bra spel hittills och nu när man lär möta ett desperat Sverige som måste gå får seger så tror jag att vi får se en underhållande match, och jag väljer att gå på överspelet i matchen.

Speltips: Över 4,5 mål och jag investerar 1u // TT

This is the stats tab
This is the post tip