Dags för gruppsegraren Schweiz att ta sig an gruppfyran USA i kvartsfinalen, och här tror jag att amerikanerna får det tufft.

Schweiz gick obesegrade genom gruppspelet då man vann samtliga sex matcher. Visst hamnade man i en relativt enkel grupp, men man slog bland annat Slovakien med 5-3 och inte minst Kanada med 3-6 efter en fin insats.
Nu senast väntade Tyskland och där vann man med 3-4 efter straffar, och just tyskarna var dem enda som tog poäng från laget.

Man har en spelare i Denis Malgin som imponerat stort i turneringen då han är uppe på tolv poäng, vilket var bäst av samtliga spelare under gruppspelet.
Det finns även NHL-stjärnor som Hischier och Meier samtidigt som bredden är väldigt bra då den inhemska ligan håller en bra klass, och här ska man ses med goda möjligheter att ta sig vidare till semifinal.

USA slutade fyra i sin grupp där man hade Finland, Sverige och Tjeckien före sig, och totalt sett blev det fem segrar och två förluster, vilket är ett bra facit.
I mina ögon har man dock inte imponerat i turneringen då man tex tappade poäng mot Österrike.
I den sista gruppspelsmatchen slog man Norge med 4-2 där det sista målet kom i öppen kasse, så den insatsen var inte heller särskilt bra, men samtidigt hade man inte något att spela för.

Man har på slutet fått in Boldy och Hartman i truppen och det är spelare som gjort det väldigt bra i NHL. I kassen har man även Swayman som varit bra i Boston samt backen Seth Jones. Där bakom ser det dock rätt tunt ut, och känslan är att man får det tufft mot ett skickligt Schweiz.

Schweiz gick obesegrade genom gruppen samtidigt som man har en glödhet Malgin i laget, och ser man på truppen så är man bättre än USA, vilket gör att jag tror att man vinner och tar sig vidare till semifinal.

Speltips: 1 och jag investerar 1u // TT

This is the stats tab
This is the post tip