Schweiz mot Vitryssland bjuds vi på under onsdagseftermiddagen, och jag tar ställning för Schweiz.

Schweiz har vunnit samtliga matcher under VM då man slagit Österrike och Slovakien. I detta nu möter man Tjeckien där det just nu är straffar efter att matchen slutat 4-4. Ser man till statistiken så skjuter man fler skott är Tjeckien och visar ändå att man är en outsider i VM, och efter att man tagit poäng mot Tjeckien så bör självförtroendet fått sig en boost och då bör inte Vitryssland vara något hot på vägen, trots att matchen kommer väldigt tätt inpå matchen som spelas just nu. Niederreiter står för två mål i matchen och tre mål har totalt kommit i powerplay så där känns det som man hittat ett bättre spel än man gjort tidigare.

Vitryssland imponerar inte alls och man har förlorat samtliga matcher. I öppningsmatchen blev det förlust med 5-0 mot Sverige där man senare förlorade mot Frankrike med hela 6-2 vilket är ordentligt svaga siffror. Senast mot Ryssland blev man överkörda och förlorade med 6-0. Man har spelat totalt 180 minuter hockey och inte gjort ett enda mål i spel fem mot fem då båda målen kommit i powerplay, sjukt svagt!
Detta VM är inget att hänga i julgranen för laget och matchen mot Österrike kommer bli OTROLIGT viktig då den matchen förmodligen avgör vilket lag som kommer sist i gruppen.

Speltips: 1 hcp -1,5 och jag investerar 3u // TT

This is the stats tab
This is the post tip