Seattle tar emot ett Winnipeg som är back to back under natten till måndag, något jag tror hemmalaget ska kunna utnyttja.

Seattle har efter sin fina form tappat lite luft på slutet då man bara tagit en seger på de sex senaste matcherna.
Spelschemat har dock varit rätt tufft då man i de två senaste matcherna mött Tampa Bay och Carolina, två lag som tillhör toppen.
Sett till säsongen hittills har man dock gjort det riktigt bra så här långt då man ligger på en sjätteplats i conferencen.

I de senaste matcherna har man haft problem defensivt då man saknat både Schultz och Oleksiak och här ser det ut att ljusna då den förstnämnda är ett frågetecken samtidigt som den sistnämnda är tillbaka efter avstängning, så defensivt förstärks man igen.
Man har även fått in Tolvanen i laget, en spelare som absolut kan höja sig i rätt miljö, och han blir intressant att följa i laget.
I övrigt saknas Driedger samtidigt som Donskoi är tveksam.

Winnipeg ligger på en fin fjärdeplats i conferencen och man har varit en positiv överraskning hittills i mina ögon. Nu senast tog man sin andra raka seger då man slog Vancouver borta med 1-5, en match som dock spelades för mindre än ett dygn sedan. Man ställde även Hellebuyck i kassen, förstemålvakten som varit grymt bra hittills. Här förväntas dock Rittich kliva in, vilket är ett klart minus.

Man har flera bra spelare i form av Scheifele, Connor, Dubois och Morrissey, spelare som också levererat. Det finns dock tunga skador som stör i toppnamn som Wheeler och Ehlers, två av lagets bästa offensiva spelare. Utöver dem så förväntas spelare som Appleton, Maenalanen, Schmidt och Stanley missa matchen samtidigt som Heinola är ett frågetecken, så man har problem även på backsidan. och känslan är att man får det tufft här.

Seattles form är ett frågetecken inför matchen men här möter man ett Winnipeg som är back to back samtidigt som de har en hel del tunga avbräck i truppen, så man bör ha goda chanser att studsa tillbaka på vinnarspåret igen, och jag väljer att gå på hemmaseger i matchen.

Grubauer (Unconfirmed) - Rittich (Unconfirmed)

Speltips: 1 och jag investerar 2u
This is the stats tab
This is the post tip