Skellefteå Kraft Arena ger oss mötet mellan Skellefteå AIK och Linköping under tisdagskvällen och här får hemmalaget bära favoritskapet med rätta!

SAIK kommer närmast från en tung förlust i Oskarshamn. Att det blev förlust mot Smålands bästa lag är ingen katastrof i sig, men att de förlorade med 8-5 är ingen rolig läsning för Robert Ohlsson och hans Skellefteå.
Nu väntar hemmamatch igen och då är chanserna till revansch goda. Skellefteå har vunnit tre av deras fyra senaste på hemmais och mot just LHC hemma är det goda minnen som råder.

Linköping gästar Skellefteå med hygglig form, men sett till de två senaste är det en liten dipp igen. Senast LHC var i farten föll de mot Timrå IK på hemmais och detta med 4-2. Innan det hade de Leksand på besök och då bjöds det på hela elva mål, där dalmasarna stod för sex av dem då de vann i Linköping med 6-5 efter straffläggning.
Nu har LHC två raka utan vinst och då väntar SAIK borta. Det kunde kommit en mer passande uppgift för östgötarna, men det gör det inte...

Fem senaste lagen emellan med Skellefteå Kraft Arena som spelplats:
Skellefteå AIK - Linköping 6-0
Skellefteå AIK - Linköping 3-2
Skellefteå AIK - Linköping 3-2
Skellefteå AIK - Linköping 3-1
Skellefteå AIK - Linköping 2-4

När lagen möttes senast så var det SAIK som gästade LHC, då vann bortalaget med 4-0...

SPELTIPS
Skellefteå AIK trivs onekligen bra mot just LHC och här tror jag de tar femte raka vinsten i inbördes möten.
Rak etta till 1.70 hos Unibet / LeoVegas / 888sport spelas.

Vad tror ni?

@JV89__ på Twitter.

This is the stats tab
This is the post tip