Botten gästar toppen i Skellefteå Kraft Arena när Skellefteå AIK tar emot Timrå. Det lär märkas i slutresultatet också där min idé är att hemmalaget har vad som krävs för en komfortabel seger.

Skellefteå AIK är just nu tabelltrea och har fixat 59 poäng på 31 SHL-matcher. Hemmalaget har tre poäng upp till serieledande Luleå Hockey, men då har SAIK också tre matcher färre genomförda. När Frölunda var på besök här tidigare i veckan levererade hemmalaget tre poäng och detta genom en 5-2-seger där de gjorde två av sina fem mål med en man mindre på isen. Tillfälligheter? Ja, möjligtvis, men bra lag har tur också.

Timrå IK är nästjumbo i SHL och har endast spelat ihop 31 poäng på 30 matcher. Bara hopplösa Djurgården är sämre med sina 22 poäng på lika många matcher. Bortalaget för dagen har en total målskillnad på 79-111 och för gästernas del blev det en klar och tydlig förlust i årets första match då de gästade Brynäs i Gävle där de förlorade med klara 6-2. Med den förlusten inräknad är nästjumbon uppe i fyra raka torsk på bortais, varav de tre senaste är med minst två puckars marginal.

Skellefteå AIK har en serieledning att spela för och här ställs de mot ett svagt Timrå.
Bortalaget är som tidigare nämnt nästjumbo i SHL och som bortalag är de sämst i serien med blott tio poäng på 15 framträdanden.

SPELTIPS
Skellefteå AIK med asian handicap -1,5 spelas till 1.77 hos Unibet / LeoVegas / 888sport .

Vad tror ni?

@JV89__ på Twitter.

This is the stats tab
This is the post tip