Skellefteå möter under lördagen beskedligt motstånd i form av Brynäs, och här är en hemmaseger att vänta.

Skellefteå har haft en lite svagare period på slutet där man bara vann en av sex spelade matcher, vilket gjort att man tappat lite på Rögle och Luleå ovanför i tabellen.
I de två senaste matcherna har man dock visat upp ett riktigt bra spel mot Leksand där det blivit segrar med 1-3 och 5-2, så formen ser ut att vara på rätt håll.
Nu är det precis som senast en hemmamatch som väntar och där har man varit urstarka under säsongen med 18 segrar på 25 matcher, och det är bara serieledande Rögle som gjort det bättre på hemmaplan.

Laget håller en klart högre nivå än gästerna i matchen då man har spelare som Lindström, Hugg, Johnson, Möller och Karlsson i laget, så både spets och bredd är bra, och här ska chansen till tredje raka segern vara bra.

Brynäs kommer till matchen med fyra segrar på de fem senaste matcherna och just nu ligger man på en tiondeplats, vilket betyder åttondelsfinal. Tre av segrarna har dock tagits på hemmais där man varit klart bättre under säsongerna och på bortaplan har man endast vunnit 8/25 matcher, och bara jumbon Timrå har haft det tuffare på resande fot.

Man har Linköping jagandes en poäng bakom sig så det är en viktig match som väntar, men då truppen inte alls är på samma nivå som hemmalagets så tror jag att man väger för lätt i matchen.

Skellefteå slåss i toppen av tabellen och då man har fördel av hemmaplan där man trivs riktigt bra så bör man kunna avfärda ett klart svagare Brynäs, och jag väljer att gå på hemmaseger i matchen.

Speltips: 1 och jag investerar 1u // TT

This is the stats tab
This is the post tip