Skellefteås förlust senast har satt laget i rejäl gungning i matchserien mot Färjestad, och här i match fem har jag hittat ett spel.

Skellefteå var favoriter inför matchserien då man gjorde en väldigt stark grundserien, något som gästande Färjestad inte gjorde.
Man har dock bara vunnit en av de fyra spelade matcherna i kvartsfinalen och skulle det bli förlust här så är säsongen över för laget, något man absolut inte skulle vara nöjda med.

Nu spelar man hemma i sin egen borg och där har man visat sig vara svårslagna, och ser man på grundserien så var man tillsammans med Rögle de lagen som tog flest poäng på hemmais.
Spelare som Hugg, Johnson, Pudas och Möller finns även i laget, så det finns en hel del kvalitet i grunden, men det lär återigen bli en tuff och jämn match.

Färjestad har efter tränarbytet i februari spelat upp sig rejält, något man även visat upp i matcherna i kvartsfinalen mot Skellefteå. Man har en 3-1 ledning i matcher och nu senast vann man med 4-1 där de två sista målen kom i öppen kasse, men spelmässigt var man det bättre laget, och här har man läge att ta sig vidare till nästa runda.

Målvakten Dominik Furch har gjort bra insatser mellan stolparna i slutspelet, och han har givetvis bidragit en hel del till segrarna.
Man har dock i grunden en väldigt bra trupp med spelare som Viksten, Nygård, Åslund, Rydahl, Nilsson och Lennström för att bara nämna några, så det är inte konstigt att Skellefteå haft det tufft, och här tror jag att man återigen bjuder upp till kamp.

Skellefteå har under säsongen visat att man är starka på hemmaplan. Här blir man dock lite väl överskattade då man haft det tufft mot ett skickligt Färjestad, och jag tror gästerna även här kan ställa till med bekymmer.

Speltips: X2 och jag investerar 1u // TT

TV: Helgens bästa spel bjuder på en allsvensk dubbel!




This is the stats tab
This is the post tip