Det är dags för match mellan Skellefteå och Frölunda, ett mäktigt möte på många sätt. Jag tycker som vanligt här att bortalaget är värdera lite för högt med tanke på avsaknaden av publik och kommer således spela Frölunda till 2.45, spelet tas med en flatsinsats hos bet365 .

Skellefteå ligger på nionde plats i tabellen med 44 inspelade poäng i sina 31 spelade matcher. Inte direkt imponerande för att vara Skellefteå. Skellefteå har gått tungt på slutet i SHL, sju inspelade poäng i sina sju senaste matcher är inte speciellt starkt. Det ska dock sägas att man haft ett rätt tufft spelschema, men oavsett så är 7/21 poäng verkligen inte bra. Jag värderar Skellefteå som klart sämre än Frölunda den här säsongen. Men har inte alls sett lika beslutsamma ut framåt som man gjort tidigare säsonger. Jag trodde mer om Skellefteå när säsongen började, men jag hade fel i min analys, men ser inte speciellt vassa ut denna säsongen.

Frölunda ligger en poäng bakom Rögle som toppar tabellen. Frölunda har givetvis gjort en mycket fin säsong hittills, men det är inte speciellt överraskande. Frölunda lyckas säsong efter säsong att leverera en bra och vägvinnande ishockey, Roger Rönnberg och övriga i ledarstaben gör ett otroligt bra jobb med gubbarna. Frölundas form är dessutom brutal efter en lite tuffare period. I sina sju senaste matcher så har man vunnit sex av dessa, dessutom samtliga segrar under ordinarie tid. Det gör att man återigen är och krigar i den absoluta toppen av SHL-tabellen. Frölunda åkte på en förlust mot Luleå i torsdags men reste sig direkt och tryckte dit Färjestad med 3-0 och man är återigen på en winningstreak. Jag tycker att oddsen skulle vara som de är nu om det fanns publik på matchen, men det gör det inte och jag tycker således att oddset är för högt. Frölunda spelas!

Stort lycka till vid rygg!

// Grinder

This is the stats tab
This is the post tip