Nu har serien vänt till Skellefteå igen och det är hemmalaget som leder med 3-1 i matcher och kan avgöra. I mitt tycke är det seriens bästa lag under sista halvan ov säsongen och det är inte mer än rättvist att man får avgöra på hemmaplan och det tror jag man löser under ordinarie tid.

När serien vänder upp till Skellefteå för match fem igen så är det nog många som undrar vad som egentligen hände nere i Göteborg i förra matchen. Det gör jag också kan jag säga. Matchen var en av de mest häftiga matcherna som spelats denna säsong där Skellefteå hade ledningen fem gånger under matchen, men ändå krävdes det en övertid för att avgöra matchen till 7-6 till de gulsvartas favör. Det mest märkliga för mig var väl att Skellefteå egentligen brakade samman så pass mycket i det defensiva arbetet. Troligtvis var det bara en engångsföreteelse då man normalt sett brukar vara väldigt stabila bakåt.

Tittar man däremot på det offensiva så gjorde man ju sju mål och man visade än en gång att offensiven är väldigt bred. Man har flera femmor där alla är minst lika farliga, även om Oscar Lindberg varit den som lett laget egentligen under hela säsongen. I segermatchen senast var han högst delaktig återigen med två nya poäng.

Frölundas sista match?

Frölunda har gjort en bra säsong där man blivit bättre och bättre ju längre säsonger har gått. Jag tycker att man startade säsongen på ett ganska svagt sätt där man efter en tid äntligen började hitta sitt sätt att spela. Man spelade inte den roligaste hockeyn på resande fot, men den var klart effektiv. Malte Strömwall såg länge ut att bli lite av en flopp, men han har växt fram till en av ligans absolut främsta spelare. Vi får inte heller glömma Mikkel Ruohomaa som kommit in och varit en pigg injektion för Frölundas offensiv. Oavsett hur allt har utvecklats så tycker jag ändå att SAIK ska vara numret större. De känns bredare över hela laget och man har framförallt lite bättre grunder att falla tillbaka på. Jag tycker Frölunda lever lite mycket på sina toppspelare och har de en lite sämre dag så blir Skellefteå förmodligen för tuffa.

Jag tror att detta är det sista vi ser av Frölunda denna säsong. All heder till dem och deras prestation, men jag tror inte man orkar med Skellefteå denna afton. Vi får över dubbla degen på raka ettan och den hugger jag direkt med en medelinsats.

Insats: 2.5/5 units
This is the stats tab
This is the post tip