Nu är vi återigen framme vid en avgörande slutspelsmatch och det är givetvis matchen Skellefteå - Frölunda vi pratar om. Hemmalaget kliver in som favoriter givetvis, men efter att Frölunda nu vunnit två raka matcher så har också gästerna ett litet mentalt övertag. Svårtippat, men vi går på en favorit i repris.

Skellefteå gjorde 3-1 i matcher på Frölunda i den fjärde matchen, men efter det har man åkt två raka förluster och om vi ska vara ärliga så har Frölunda varit värda dessa två matcher. På pappret inför kvällens match så tycker jag absolut att det lag som ska spela final mot Rögle är just Skellefteå, men Frölunda har stått upp bättre än förväntat och jag skulle säga att matchen ikväll känns helt öppen. Jag sätter givetvis SAIK som mina favoriter att gå vidare, men någonstans luktar det förlängning och där kan allt hända.

Frölunda har varit bra och deras stjärnor har levererat samtidigt som att Lasse Johansson mer eller mindre varit en levande vägg där bak. Då blir man i längden svårslagna och i vilket fall så ha man goda möjligheter att skrälla även ikväll. Om Frölunda orkar att spela som man brukar på bortaplan så kommer man bli farliga.

2-2 som resultat?

Jag tror absolut inte att Skellefteå kommer att göra mindre än två mål ikväll på hemmaplan. Man hade absolut bud på mer än ett mål senast och nu har man fördelen av hemmaplan dessutom. Gästande Frölunda har visat sig vara starka offensivt och framförallt så har man fått ihop det med sina stjärnspelare. Mikael Ruohomaa har varit en pigg injektion som jag skrivit många gånger och hans intåg är absolut en bidragande orsak till Frölundas framgångar.

Jag tycker det är svårt att hitta en vinnare ikväll och någonstans luktar det förlängning där det förmodligen kommer att avgöras med små marginaler. Frölunda är starka framåt och kommer ha bra chans ikväll. Det har man förtjänat och man har visat att man är bättre än många tror. Jag tycker båda lagen har chans att göra sina två mål ikväll och väljer också just den marknaden till 1.96 gånger pengarna hos bet365 . 2-2?

Insats: 2.5/5 units
This is the stats tab
This is the post tip