Skellefteå går riktigt bra just nu och speciellt på hemmais. Idag möter man HV71 hemma och jag ser inte mycket som ska stoppa Skellefteå att fortsätta vinna, iallafall inte idag. Jag spelar Skellefteå asian hcp -1 till 2.05 hos Coolbet med en flatinsats. Vi får alltså pengarna tillbaka om Skellefteå vinner med ett mål.

Skellefteå har nu vunnit fem av sina sex senaste hemmamatcher och det har varit mot mycket bra motstånd för det mesta. Vinster mot Mora, Linköping, Luleå, Färjestad och Malmö, enda hemmaförlusten har kommit mot Djurgården sen den fjortonde oktober. Skellefteå ligger just nu på femte plats i tabellen och har fem poäng ner till sexan Frölunda, vid tre poäng idag kan man ta sig till en tredje plats om resultaten går rätt väg för Skellefteå idag. Jag tycker att norrlänningarna imponerar mer och mer i serien med framförallt SHL:s bästa kedja med Möller, Lindholm och Lindström. Skellefteå kommer senast från en dubbelseger mot Luleå, vinst på bortais med 3-1 och sedan på hemmais med 7-4 och så stämningen i truppen kan nog inte bli bättre efter att man slagit lillebror två gånger om. Skellefteå imponerar verkligen i boxplay där man har de bästa statsen i serien med 87.27% penaltykill även powerplayspelet har blivit bättre desto längre säsongen lidit, nu är man uppe i 20% i den spelformen vilket är fine. Slår man ihop BP och PP så är Skellefteå seriens tredje bästa lag. Skellefteå mötte HV71 den femte oktober detta år och då vann man med 6-2 på just hemmais. Hoppas på något liknande idag.

HV71 kommer till denna matchen med två storförluster på hemmais, först torsk med 6-1 mot Linköping och sedan 4-1 torsk mot Djurgården. HV71 har dock varit ett starkt bortalag denna säsong, det ska vi komma ihåg. En sak som jag tror kan bli väldigt avgörande idag är ju såklart dels att jag tycker Skellefteå är starkare än HV71 just nu, men även specialteams, HV71 är bedrövliga i både PP och BP. I powerplay har man dryga 15% och ska alltså idag möta seriens bästa BP. I boxplay är man inte heller bra med 75.71% penaltykill, blir tufft när man ska möta Skellefteås superheta kedja i BP. Dessutom drar HV71 på sig klart mer utvisningar än Skellefteå så är man inte noggranna med att hålla sig på isen blir det betydligt tuffare än det redan är.

Lördags match i Skellefteå Kraft Arena, ett Skellefteå med god form som är riktigt vassa på sin hemmais som dessutom är mycket bättre än HV71 i BP och PP, Skellefteå ska vinna denna matchen om ni frågar mig.

Match: Skellefteå - HV71
Spel: Skellefteå asian hcp -1
Odds: 2.05
Insats: Flat
Bolag: Coolbet
Spelstopp: 15.15

Stort lycka till vid rygg!

Twitter: @SHLGrinder

Keep moving forward!

// Grinder

This is the stats tab
This is the post tip