Ny vecka och landslagsuppehållet är nu över för denna gången. Vi går ut hårt denna vecka och startar tisdagen med sex matcher från SHL. Ett av mina favoritlag den senaste tiden, Skellefteå, står denna afton som värd för Leksand. Det är ett bortalag som förmodligen behövde breaket då formen inte varit lika bländade som för någon månad sedan.

Skellefteå avslutade starkt innan uppehållet med en seger borta mot Malmö efter övertiden. Det var en match där man helt klart var det bättre laget och tre poäng var väl egentligen det mest rättvisa. Ibland är sporten inte alltid rättvis, men en seger är ändå en seger. Spelmässigt har SAIK varit otroligt bra under en längre tid nu med enbart ett fåtal riktiga plumpar i protokollet. Insatserna har varit jämna, starka och man har haft en gameplan som mer eller mindre fungerat mot samtliga lag. Jag tycker helt klart formen har en kurva åt rätt håll och då känns detta starka Skellefteå väldigt svårslagna.

Leksands formkurva pekar åt fel håll

Tittar man lite närmre på detta Leksand som vi blandat in så många gånger denna säsong, både på gott och ont ska sägas. Jag har från start varit väldigt imponerad av hela Leksands bygge denna säsong och det var fullt rättvist såklart att leksingarna också fick lite resultat med sig. Över de 25 senaste matcherna är Leksand kanske det bästa laget i serien och man är nu uppe på femteplats efter en ganska trög start. Formkurvan nu tycker jag dock börjar vandra lite åt fel håll. Stabiliteten är inte alls lika stark och framförallt kanske Peter Cehlarik och Lucas Elvenes inte alls har somma topp som dem hade för dryga tio matcher sedan. Det är nog den största skillnaden. I grund och botten är detta ett otroligt kompetent lag och kanske var uppehållet väldigt välbehövligt för detta lag.

Jag tycker den jämna kvalitén under en längre tid hos hemmalaget är väldigt avgörande här. Man är på pappret ett riktigt topplag i SHL och när också spelet varit såpass övertygande i många matcher så känns ettan givetvis spännande här. Jag kommer att testa raka ettan till 2.05 hos bet365 med en insats lite under medel, just därför att jag också har Leksands grundkapacitet i bakhuvudet.

Insats: 2/5 units
This is the stats tab
This is the post tip