Hallå!

Då var det dags för Skellefteå att försöka slå in matchboll nummer två.

Förra matchen i Cloetta Center började avvaktande och inte i alltför högt tempo. Ett lite mer mänskligt Skellefteå nådde aldrig upp till sin maximala kapacitet under den första perioden. Istället var det Linköping som gjorde 1-0 i powerplay med mindre än minuten kvar av den första perioden. Den andra perioden så tog Skellefteå över mer och mer och tryckte på för en kvittering men målet uteblev och även Linköping hade farliga kontringsmöjligheter.
Den tredje perioden var Skellefteå's från start till mål. Enda felet var att pucken inte gick in bakom Marcus Högberg som gjorde en kanoninsats i målet. Skellefteå tryckte tillbaka Linköping och vann skotten med 17-4 i den sista perioden men inget mål kom och Linköping kom undan och vann med endast 1-0.
Detta gjorde att Linköping nu reducerade matchserien till 1-3. Men historien talar emot Linköping, då ett lag aldrig har vänt ett 0-3 underläge till 4-3 i ett slutspel.

De tidigare matcherna har slutat med Skellefteå seger:
Match 1: 3-0 i Skellefteå Kraft Arena. Där var Skellefteå det bättre laget och hade full kontroll på matchen efter sin 2-0 ledning.
Match 2: 2-8 i Cloetta Center. Där var det en total överkörning från Skellefteå's sida och Linköping var aldrig nära i den matchen.
Match 3: 4-1 i Skellefteå Kraft Arena. En match där Linköping tog ledningen med 1-0 men efter en onödig utvisning och spel 5 mot tre för Skellefteå så vändes matchbilden till hemmalagets fördel som kunde komfortabelt vinna med 4-1.
Noterbart under denna semifinalserie är att det har blivit ett mål innan tio minuter spelade i tre av dom fyra matcherna. Då i den senaste matchen målet kom efter dryga 19,00 minuter spelade av den första perioden.